Fri. Dec 2nd, 2022

Ina Lundström Pojkvän /\ Svensk journalist, radio- och poddpersonlighet och ståuppkomiker född 1983.Hon har gjort journalistiskt arbete för olika publikationer, varav några inkluderar Filter, Offside, Faktum och Hunger.Hon har varit med i svenska radioprogram inklusive Ring P1 och Karlavagnens “Snedtankt” flera gånger, och hon kommer att ingå i trion som är värd för podden “Flashback forever” med start 2020. (tillsammans med Emma Knyckare och Scroll-Mia).

2020 hedrades hon som Sveriges bästa nykomling på Svenska standup-galanoch där hon slutligen slutade på andra plats för årets poddsändare i kategorin guldpodd.

Det är något jag har tänkt på länge och som jag tycker är väldigt fascinerande. För att vara ärlig så har jag aldrig riktigt pratat med någon hur det är att vara en “mitt på vägen” typ av person.Det är möjligt att så är fallet, eftersom mina vänner som är födda i andra länder eller som har föräldrar från andra länder än Sverige tenderar att ha mer allvarliga “problem.” Ingen mycket information om hans bf.

Fakta och bio om Ina Lundström Pojkvän

  • ag liknar vit passning; Jag kan smälta in i vita utrymmen på en mängd olika sätt.
  • För att säga det rakt ut, jag känner att jag inte har någon aning om hur jag ska prata om den inverkan min kultur har haft på mig.
  • Det är inte min plats att säga.
  • Nittio procent av tiden tror jag inte att folk betraktar mig som något annat än svensk utifrån mitt utseende.
  • Som sagt, min bror känner inte likadant.
  • Vi är båda läkare, men han är mycket större än jag.
  • Ingen skulle någonsin gissa att han var svensk.
  • Jag tror inte att min bror har haft samma möjligheter som jag har haft att göra uppror mot samhällsnormer och liknande, vilket är nödvändigt om man vill göra en karriär som hobbysociolog.


Men min bror, som redan framstår som helt medelmåttig, skulle säkert ha nytta av något annat.
Det är något jag har tänkt på väldigt länge och det fascinerar mig oerhört.Jag har faktiskt aldrig haft ett samtal med någon om hur det är att vara en blandad person.Kanske står mina vänner som är uppvuxna i andra länder, eller som har två föräldrar från andra länder än Sverige, inför en mer betydande “fråga”.


En gång i mitt liv ville jag inte att någon skulle få reda på att han var min bror.Så länge han inte var direkt framför mig kunde jag gå precis bredvid honom i vilken social situation som helst.Men när det plötsligtkom en person med svart hår som var min bror gjorde jag det också.Jag skulle vara nöjd om jag var precis som alla andra.Dessutom, han Wangko heter.Även om mitt namn, Ina, inte är särskilt vanligt i Sverige, så är det ändå vitt.


Det finns dock bättre alternativ än “Wangko” om du vill att ditt barn ska smälta in i det svenska samhället.Vi har funderat mycket på det.Min omgivning var riktigt vit.Vi bodde ett tag i ett villasamhälle utanför Stockholm, där alla med ett engelskt efternamn var skyldiga att lägga till “n-ordet” till sitt förnamn.Nej, min bror, det är inte inklusive.


Ändå har jag hört “mamma är en kinese, daddy’s a japanese” gibb.Jag har själv sett hur snabbt friheterna inskränks när det påstås att man inte är 100% svensk i Sverige.Under en lång tid tyckte jag att det var lustigt att vi inte åt annat än skräpmat och drack oändliga mängder alkohol.Jag ville inte att folk skulle börja besöka oss hemma.Vårt var verkligen ett mycket indonesiskt hem.


Han går alltid runt i en sarong och skämtar om att vi inte kan vara riktiga indoneser om vi inte äter ris.
Å andra sidan har jag och min familj ett val om vi någonsin bestämmer oss för att vi vill bli indonesiska.Och när vi inte vill vara det också.Och jag kunde bara göra det så länge min bror eller mamma inte stod bredvid mig.

Ina Lundström Pojkvän