Thu. Dec 1st, 2022

Ronny Pettersson Död /\ Den 11 september 1978 gick han bort. Svenske racerföraren Bengt Ronnie Peterson. Han slutade tvåa i Formel 1 World Drivers’ Championship två gånger, vilket gav honom namnet “SuperSwede”.

Peterson fick sin start i motorracing i karts, den vanliga provplatsen för blivande förare med öppet hjul. Han började sin karriär inom karting, där han vann flera titlar, inklusive svenska mästerskapen 1963 och 1964. Han gick sedan vidare till Formel Tre.

där han vann Monaco Grand Prix Formel Tre stödlopp för 1969 års Grand Prix. Efter att ha vunnit FIA European Formula 3 Championship det året, befordrades han till Formel 1 med marsfabriksteamet. Under sina tre år med teamet fick han sex pallplatser, varav majoriteten kom 1971 när han placerade sig tvåa i Formel 1-förarmästerskapet.

Fakta och bio om Ronny Pettersson Död

Efter att ha avslutat sina tre år i mars gick Peterson till Colin Chapmans Team Lotus för säsongen 1973 för att köra tillsammans med den regerande mästaren Emerson Fittipaldi.

  • Peterson vann sju lopp under sina två första år med Lotus och satte ett personligt rekord med 52 poäng 1973.
  • Peterson återvände till mars efter en nedslående kampanj 1975, och han vann 1976 års italienska Grand Prix för laget.
  • Efter att ha tävlat för Tyrrell 1977, återvände han till Lotus 1978 som Mario Andrettis reservförare.
  • Peterson vann de sydafrikanska och österrikiska Grands Prix-tävlingarna och kom på andra plats i förarmästerskapet trots sin dödliga krasch i första varvet vid Italiens Grand Prix i Monza.
  • Den svenska journalisten och Formel 1-experten Fredrik af Petersens, 78, har precis kommit hem till sin bostad i Koblenz, Tyskland, cirka 250 kilometer norr om Frankfurt.
  • Sedan slutet av 1960-talet har han varit ett hängivet Formel 1-fan och följt sporten noga hela tiden.
  • Enligt Fredrik af Petersens, som har tillbringat hela sitt liv i en ryggsäck, har han sett över 700 olika djurarter.


Inom loppet av ett halvt torrt år har han träffat och lärt sig känna de bästa F1-förarna.Det är bara några veckor kvar till Italiens Grand Prix som avgörs i Monza, strax norr om Milano.Ronnie Peterson krossade en banan med sin bil.Det har gått 43 år sedan Peterson dog av sina skador på sjukhuset Niguarda i Milano.
Än i dag har Fredrik af Petersen svårt att acceptera att hans bror, Ronnie Peterson, har gått bort.- Jag tänker mycket på honom, säger Petersens.


Ronnie Peterson, född i rebro, Sverige, anslöt sig till den brittiska biltillverkaren Lotus som dess chefsdesigner och racingstrateg 1978.Lotus grundades 1952 av Colin Chapman.Svensk lagkamrat till amerikanske föraren Mario Andretti, som är fem år äldre.Som ett resultat av sina två segrar och fyra andra placeringar på Monza, slutade han med en låg VM-tv-total.


Fredrik af Petersens hävdar att trots att Ronnie och Mario tävlade om samma kunder, upprätthöll de ett vänligt samarbete.Det hade varit bäst om Andretti hade varit VM-trea.1978 reste han med stil genom att ta den snabbaste bilen och besöka den finaste stationen.ag pratade med Mario flera gånger under säsongen.


Enligt Fredrik af Petersens funderade Ronnie aldrig på att utmana honom på lika villkor.Den här säsongen dominerades av lotusblommor.Det föreslogs att Andretti skulle vara den andra föraren och Peterson den första.Den 10 september 1978 hoppade Ronnie Petersons syster av från Monzabanan.Tidigare har man använt en “tidalvolym” på cirka 15 ml saltlösning per kilo kroppsvikt under ventilationsbehandling.
Gas växlas in och ut genom tidvattenvomen i en affärstransaktion.


En okontrollerad studie fann att minskad dagsljus minskade dödligheten.Användningen av lågvattenvoluter visades i en efterföljande kontrollerad studie (Amato et al.,Den senaste studien var en stor, välkontrollerad, randomiserad multicenterstudie med avsikten att lösa kontroversen.

Ronny Pettersson Död