Thu. Dec 1st, 2022

David Bowie Sjukdom /\ David Bowie, född David Robert Jones den 8 januari 1947 i Brixton, London, och avled den 10 januari 2016 i New York, var en brittisk sångare, musiker, låtskrivare och saxofonist. Bowie var en banbrytande figur i popmusikens värld i slutet av 1960-talet och därefter, och betraktades av kritiker och musiker som en stor innovatör, inte minst när det gäller hans skiva och scenspel på 1970-talet.

Den stora explosionen inträffade 1972, när Bowie släppte albumet The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars, där han porträtterade den androgyne dubbelgångaren Ziggy Stardust. De återkommande stil- och genreskiftena i hans musik, såväl som i hans offentliga personlighet och scenframträdanden, har blivit avgörande kännetecken för hans karriär. Bowie beräknas ha sålt omkring 140 miljoner skivor och valdes in i Rock & Roll Hall of Fame 1996. Det finns en brist på detaljer om hans åkomma.

Fakta och bio om David Bowie Sjukdom

  • David Bowies sista videoframträdande hyllades som en avskedshälsning.
  • Men haken är att han insåg att mer värde var tomt när videon spelades upp.
  • Enligt Daily Express avslöjade regissören Johan Renck nyligen för BBC: “Sista tiden fick jag veta att det var året han fick veta att allt var över.
  • “I dag är det ett år när David Bowie, då 69 år gammal, gick bort i cancer.
  • Nu medger svenska modet Johan Renck, som spelade huvudrollen i sin sista musikvideo till låten “Lazarus”, att stjärnan visste hur extremt sjuk han var under uppförandet av videon (som rapporterats av Daily Express). Jag fick först nyligen veta att veckan vi spelade i var veckan han fick veta att behandlingen hade avslutats eller vad det betydde.
  • Enligt tidningen kommer BBC på årsdagen av Bowies död att sända dokumentären “David Bowie: The Last Five Years”, där Renck hävdar att Bowies sjukdom var självförvållad.
  • I videon kan Bowie ses ligga på sin dödsbädd, hans ögon täckta med ett lindbandage och två snedstreck där hans ögon normalt skulle vara.


Video har tolkats som ett sista meddelande från en frälsare som visste att han skulle dö, men så var inte fallet, som Renck förklarar.För mig handlade det bara om ett bibliskt tema – en man som dör och kommer tillbaka till livet – och som inte hade något med sjukdom att göra.I dokumentären citeras Renck för att säga: “Han gillade bara bildupplösningen”, vilket är hur Daily Express rapporterade det.Hunden går bort efter Bowie-samarbetet.Precis så hände ingenting, ingenting förändrades, ingenting fastnade.


Även om det verkar helt bisarrt var det helt normalt, som Johan Renck uttryckte det i sitt ommarsolståndssamtal i P1-radion: en döende man skulle dö och aldrig komma tillbaka.Där berättadehan om den djupa vänskapen och de personliga samtalen som uppstod under skapandet av musikvideon”Blackstar” och dess föregångare.Vi var verkligen nära under en period av hårt arbete.Inte minst för att han plötsligt drack upp dödsattesten och berättade öga mot öga att han var sjuk och skulle dö.


Den 10 januari i år kommer världen att ha varit utan David Bowie i ett helt år.Bandet hade bara några dagar på sig att förbereda sig innan de släppte sitt 25:e studioalbum, med titeln Black star.Brittiska BBC Two sänder dokumentären David Bowie: De senaste fem åren den dagen han skulle ha fyllt 70.Där ska artisten Johan Renck för första gången under den senaste videons framträdande ha avslöjat att Lazarus hade fått det dystra beskedet att hans sjukdom var obotlig, enligt den brittiska tidningen The Guardian.
Sjukdomen hade utvecklats till en punkt där ytterligare behandling ansågs onödig; vid den tidpunkten gav tillägget av nya mediciner inte längre någon märkbar förbättring.


Jag fick nyss veta att veckan vi spelade i var veckan han fick veta att behandlingen hade avslutats eller vad det betydde.Att hans sjukdom hade orsakats av otur, som Renck hävdar i dokumentären, hävdar tidningen.Lazarus, regisserad av svensken Johan Renck, har ofta tolkats som en skildring av Bowies egen död.Filmen visar konstnären liggande på sin dödsbädd, med ett bandage lindat runt huvudet och två knivar vid ögonen.Att han var sjuk hade inget att göra med min tolkning att berättelsen handlade om en man som hela tiden reser sig och går igen.I dokumentären citeras Renck för att säga: “Vi gillade bara bildupplösningen.”Väktaren.

David Bowie Sjukdom