Fri. Dec 2nd, 2022

Jacob De Geer Förmögenhet /\ Enligt dokument som Nyheter24 inhämtat från Skatteverket hade Jacob de Geer en beräknad förvärvsinkomst på 63 286 700 svenska kronor under beskattningsåret 2021. Dessutom hade makarna Geers ett kapitalöverskott på 9 304 721 svenska kronoriZettles grundare kunde ha tagit hem 5 273 892 svenska kronor varje månad bara från ränte- och utdelningsintäkter.

Han är son till bankiren Carl De Geer och läraren Christina De Geer. Han växte upp på Stora Väsby slott, som han nu driver i sina förfäders fotspår. De Geer började sin yrkeskarriär som Tradedoublers första medarbetare. Han grundade filmtjänsten Ameibo tillsammans med Carl-Johan Grandinson 2007. I hälarna på detta grundade de mediebolaget Tre Kronor tillsammans med Niclas Fröberg.

2010 grundade han betalningshanteringsföretaget Izettle tillsammans med affärsmannen och riskkapitalisten Magnus Nilsson. Izettle är en tillverkare av minichipkortläsare och juicepressningsutrustning för mobila enheter. Han är en del av det antika huset De Geer och härstammar direkt från Louis De Geer.De Geer tog examen från Handelshögskolan i Stockholm 1999.

Fakta och bio om Jacob De Geer Förmögenhet

 • 2010 grundade Jacob de Geer och riskkapitalisten Magnus Nilsson företaget iZettle AB, som tillhandahåller mobila betaltjänster till privatpersoner och småföretag.
 • Sedan dess har iZettle vuxit till ett mångmiljonföretag, och dess framtida framgång kommer att märkas om man tittar tillräckligt noga på Geers privatekonomi.
 • Här är en sammanfattning av vem som tjänade mest pengar i Sverige under skatteåret 2021.
 • I juni 2022 presenterade Jacob de Geer sig för Faye Flensburg, 34, hjärnan bakom företaget Lace Laboratory, som tillverkar och säljer tofsar.
 • Dessförinnan arbetade Flensburg som riskanalytiker för iZettle (genom Breakit). En tanke har uppstått hos Jacob de Geer.
 • Detta kan vara hans bästa arbete hittills.
 • Han har åtminstone blivit övertygande om tidigare haft liknande åsikter.
 • Uppenbarligen finns det bara en fråga, och han vet det: han har lovat sin fru att inte gå igenom det.
 • När han får sina idéer blir han väldigt upptagen.
 • Jag är aldrig hemma för att jag antingen är för upptagen med att jobba eller för långt borta från mina tankar.
 • Detta skulle vara slutet på alla idéer som börjar just nu.


Jag menar, kom igen, tre nya företag, räknas inte det?Trots detta befinner sig Jacob på en välkänd plats i Stockholm, på väg för att träffa en man han aldrig träffat förut.Vad hindrar honom från att diskutera saken med någon som delar hans åsikt?Kanske vore kul att bara knapra lite?Två affärsmän borde “stöta” och “blöta” en tanke för skojs skalles skull.Magnus Nilsson heter mannen som Jacob har blivit tipsad om av sin mamma, som träffade honom på lunch nyligen och berättade att han inte har så mycket pengar för sig själv just nu.


Han har lämnat sina företag och sitter nu i olika styrelser.Inte som Jakob alls.En man i cirka 55 år öppnar dörren, presenterar sig som Magnus Nilsson och visar besökaren till sitt kontor.nnan Jacob har haft en chans att förklara sin situation säger mannen: “Bara en sak innan vi börjar; inga idéer just nu.”ag är galet kär i min flickvän.Som svar säger Jacob: “Ingen fara, jag har lovat min fru ocks”, och han börjar fundera på idéer för vad som så småningom kommer att bli Izettle.


Ironiskt nog var det Jacobs egen företagsägande syster som delvis utlöste idén.Hon driver nämligen ett företag som säljer läsglasögon och en kväll efter att ha kommit hem från en mässa skröt hon om att honskulle ha sålt 50 procent fler glasögon om hon hade kunnat ta emot betalning i form av kreditkort.Att skaffa en egen korttidsterminal visade sig dock vara en omöjlig uppgift.Jacob resonerade att någon måsteha löst det där.Han letade dock överallt och kom upp tom.


Trots att småföretagen stod för 30-40 % av BNP på varje marknad.En fantastisk affärsmöjlighet dök upp här.Människan borde bli av med allt krångel i samband med kortbetalningar genom att använda till exempel mobiltelefoner som kortläsare.Jacobs underkuvande av Magnus Nilssons tystnad grundar sig på bevis som lagts fram av den senare.Konvertera din mobiltelefon till en tillfällig terminal?Han väntar på att spänningen ska byggas upp och ställer sedan några rutinfrågor.En kort stund senare ringer Jacobs telefon: “Du har förstört min dag.Jag gillar det här väldigt mycket.Min flickvän kommer snart att hata mig.

Jacob De Geer Förmögenhet