Sat. Dec 3rd, 2022

Johan Esk Sjuk /\ Johan Esk är en svensk sportjournalist som är född 1968. Sedan 2004 är han krönikör på Dagens Nyheters sportavdelning.Med motiveringen “för att att med personlig och engagerad berättarröst ha lyft upp den svenska fotbollskrönikan till en ny niv” belönades han 2008 med priset för bästa fotbollsberättare av fotbollstidningen Fourfourtwo.

Ännu på senare tid har Johan Esk återvänt till sportpanelen i Sveriges Televisions Gomorron Sverige.Esk medverkar i 2013 års dokumentär-tv-serie Den andra sporten på Sveriges Television.Alla artiklar som rör Johan Esk finns samlade här.Fler artiklar finns i artikelserien om EM 2018 i handboll, fotbolls-VM 2018 och Sveriges medaljjakt.Begreppen “Vinter-OS”, “Alpint”, “Stockholm” och “Storstockholm” nämns också ofta i artiklar om Johan Esk.Min goda vän och kollega på Dagens Nyheter, Malin Fransson, som har hockey och ridsport som profilämnen i sitt skrivande, twittrar mig nyheten om krönikan.

Fakta och bio om Johan Esk Sjuk

 • Att Johan Esk är både kollega och vän har gjort mig till politisk moderat.
 • Men hans journalistiska räckvidd är imponerande bred.
 • En gång om året lämnar han en välskriven rapport om Erik Granqvist.
 • Nästa vecka kommer jag att skriva en lysande eloge om Jessica Springsteen”, skriver Malin i en tweet.
 • Laser.
 • Och jag tycker mycket om Johan Esk.
 • Jag skulle inte säga att jag känner honom personligen, men han var en stor inspiration för mig som ung journalist tack vare hans djupa kunskaper, breda perspektiv och skicklighet med språk.
 • Jag har träffat Johan flera gånger genom åren och har alltid slagits av vilken mild, nästan blytsam själ han är.
 • När han sitter vid en tangentbräda är han ständigt reflekterande och orubblig.
 • Jag har aldrig hört en enda positiv sak sägas om honom.
 • När jag läser vidare känner jag direkt att jag är på samma sida med Malin Fransson.
 • Jessica Springsteen har potential att bli den första fixstjärnan inom ridsporten, och a-r klockan krönika sätter en fin poäng på exakt vad jag har funderat över ett tag i mina egna tankar och funderat på att skriva om i den här bloggen.
 • Ett par dagar senare tog den svenska tidningen Tidningen Ridsport upp Esks fascinerande krönika och tryckte om den i reviderad form på denna webbplats.
 • Dessutom kommer den att läggas ut på Facebook.
 • Det är häftigt, tycker jag när jag kollar in Facebook-inlägget, för fler inom ridsporten börjar stjäla Johans sms.
 • Det är lite över mitt förstånd.


Johan Esk är känd som poeten.Du hamnar i trubbel om du är en kluts, inte kan stava, skriva som ett barn, gömd dig under en sten, saknar hals, gillar fotboll för mycket och inte kan kontrollera dina känslor.Alla stormtrupper är laddade för nya attacker.De pratar om hur galen Esk är, trots att han faktiskt inte har några galna drag.För att säga det rakt ut, det finns många fasta spelare i ridning.


Den enda Malin Baryard Johnsson.Andra inkluderar Jessica Kürten.Till och med Stephanie Holmén nämns en permanent ståndare.Det spelar ingen roll hur många gånger du stoppar i dig skjortan innan du går ut offentligt.Endast de som har läst och förstått inlägget ska försöka svara på Esks motbevisning i kommentarsfältet.Sökningarna har inte gett något fruktbart.


I stället för att svara på kritik blir de defensiva och defensiva.Den vanliga uppfattningen att män alltid har dominerat hästsporten är falsk; fler kvinnor än män deltar nu i sporten, vilket är som att jämföra äpplen och päron.Jag ska fortsätta läsa med slutna ögon och huvudet lutat åt sidan.Återigen handlar Johan Esks beröm om möjligheten att Jessica Springsteen blir den bästa fixstjärnan i all ridning.Kritiker har anklagat Johan Esk för att ha varit slarvig för att ha misslyckats med att hålla koll på existensen av fixtaktikexpertersom Malin Baryard Johnsson, Jessica Kürten och Stephanie Holmén.

Johan Esk Sjuk