Thu. Dec 1st, 2022

Jonas Birgersson Förmögenhet /\ Jonas Birgerssons aktieportfölj var värd mer än en miljard svenska kronor på marknadens högsta rekord någonsin. Jonas Birgersson, född i Sverige, är född och uppvuxen i Lund. Han hade alltid haft en passion för rollspel och var en av DMF:s ursprungliga grundare. Han var även aktiv i Sverok där han valdes in i förbundsfullmäktige 1991. Det var 2004 som han valdes in som hedersmede i föreningen. Han grundade även Lunds studentspelgrupp PX1, som blev Framtidsfabriken 1994. Sveriges främste IT-entreprenör.

Carl Jonas Birgersson, föddes den 21 november 1971 i Lund. Det var han som etablerade IT-konsultföretaget Framtidsfabriken (Framfab), där han fungerade som både vice vd och verkställande direktör. Han grundade också Bredbandsbolaget, systerbolaget till Framtidsfabriken, och var dess styrelseordförande.

Under den så kallade “IT-bubblan” i slutet av 1990-talet fick Birgersson stor uppmärksamhet i media och döptes av några butiker till “Bredbands Jesus”.

Pigello, tidigare känt som Atlas Real Estate System, lanserar en marknadsplats med över 25 integrerade system med målet att bli störst i Norden samtidigt som fonden förstärks med 8 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda.

Fakta och bio om Jonas Birgersson Förmögenhet

  • När 22-årige Birgersson ställde ut Sverok på Lek & Hobbymässan i lvsjö träffade han Telia-medarbetarna Jan-Erik Fiske och Ken Ceder.
  • När Telia lanserade Passagenportalen bad de Jonas Birgersson och hans vänner att lämna dataspelsrecensioner för sajten.
  • Efter en tid pressades de att starta företag, och det var början på Framtidsfabriken, efteråt förkortad till Framfab.
  • Företaget växte till en stor aktör under dot-com-boomen på 1990-talet.
  • Företaget växte snabbt tack vare kunder som Bilia och Volvo, vilket gav det ett marknadsvärde på 42 miljoner svenska kronor som mest.
  • Under samma år grundades Bredbandsbolaget som slutkonsekvensen av misslyckade försök att övertyga Telia att investera i fiberoptisk teknik.
  • Genom ett avtal med HSB blev Bredbandsbolaget en nyckelaktör för att få svenska invånare snabbare internethastigheter.
  • Jonas Birgerssons aktieportfölj var värd mer än en miljard svenska kronor på marknadens högsta rekord någonsin.


IT-bubblan sprack senare och efter en oenighet inom företaget sa han upp sig från sin position som vice vd för Framfab i november 2000.Pigellos vd och medgrundare Alexander Olsson hävdar att företaget har “stora mål” och att Pigello inom några år kommer att erbjuda integrationer med mer än 100 större företag på den nordiska marknaden.Det Göteborgsbaserade investmentbolaget Proptech Farm är ett av dem; det satte 4 miljoner kronor (cirka 500 000 USD) i Pigello mindre än två månader efter den första debuten i mars förra året och har sedan dess gjort ytterligare minst elva investeringar i nordiska proptech-företag.


Fastighetsmarknaden har en stark önskan om digitalisering men saknar en del av de nödvändiga resurserna för att det ska bli verklighet.Enligt Olsson hjälper vi till att skapa en mer tillgänglig och flexibel systemflora.Företagen Nextstep, Real Fastigheter, Sveaviken Bostad, Svenska Nyttobostäder, Skeppsviken och Pulsen är bara några av de nöjda kunder vi haft tidigare.Efter Jonas Birgerssons avgång har Johan Wall tagit över som VD på Framfab.


Wall har tidigare erfarenhet av att arbeta med Framfabs globala verksamhet.Befattningen som Jonas Birgerssons ledare har ändrats till anställd.Dessutom kommer han att ta rollen som Vice President of Innovation på Framfab Labs, ett startupföretag.Jonas Birgersson kommer att ta med sig sina extraordinära förmågor till sin nya position och CW Ros, bolagets ordförande, tror att detta kommer att hjälpa Framfab att sticka ut från sina konkurrenter.Mitt primära ansvar är att återställa den ekonomiska hälsan till Framfab.


Jag återkommer med några praktiska förslag för att tackla de utmaningar vi har, lovar Johan Wall.
Öppnandet av handel på börsen för Framfab-aktier kan tolkas som ett tecken på att marknaden värderar VD-bytes högre.Ouppfordrad skulle jag säga att det känns klockrent.Även om det kan tyckas självklart att en visionär bör ockupera VD-tronen, har Jonas Birgersson fortfarande arbete att göra på detta område.Joakim Wernersson, analytiker på Fischer Partners, säger till Ekonomi24 att Framfabs inblandning i bolagets problem är en avgörande indikation för marknaden på att bolaget inte är nöjd med sitt nuvarande tillstånd.
irgersson fortsatte att arbeta för det nedlagda Bredbandsbolaget, där han hade investerat 50 miljoner kronor.

Jonas Birgersson Förmögenhet