Sat. Dec 3rd, 2022

Pia Johansson Författare /\ Det har gått år, men mannen slår fortfarande Pia känslomässigt och fysiskt. Till slut ville hon bara en sak: att dö.Pia Johansson, som nyligen släppte den självbiografiska boken För ditt eget bästa, där hon berättar om sina år med psykiatriska patienten Fredrik, säger: “Jag har ärr i både kropp och själ, som aldrig kommer att läka helt.”

När Pia träffade Big H för första gången var hon ensamstående fyrabarnsmamma med ett blomstrande socialt liv.

Mina två äldre syskon, Lisa och Olof, hade kommit hem och lämnat mig för att leva ett i stort sett självständigt liv, medan mina yngre syskon blev kvar hemma. Mitt företag blomstrade och mina fiskeresor gick bra. Men jag saknade en man i mitt liv, säger Pia.

Fakta och bio om Pia Johansson Författare

  • Hon skrev en ironisk kontaktannons som blev viral: “Jag letar efter en storslagen man med god ekonomi som älskar att stå i centrum för uppmärksamheten.
  • ”Jag letade efter någon som inte fanns, och jag glömde helt bort min förvåning när jag fick en match på nätet, säger Pia och ler på avstånd.
  • När kommunikationen väl var etablerad ville han träffa dig så snart som möjligt.
  • Jag lade hela min hand på andan och tittade direkt in i hans ögon.
  • Jag hade aldrig upplevt något liknande förut, men då hade jag fortfarande band till världen.
  • Jag har lärt mig att psykopater är den typen av vilda djur som har den där blicken av insuasion i ögonen precis innan de inleder en attack.
  • Det förutspåddes att hon skulle utsättas för fem år av psykisk och fysisk misshandel innan hon slutligen lyckades frigöra sig.
  • 2012 var Pia dock en töntig ung dam som visste sitt värde; hon gjorde sig snabbt tillgänglig för sin nya kärlek så att de äntligen kunde träffas, även om de bara kunde göra det de dagar då hennes två yngsta barn, Klara, 14, och Karl, 8, bodde hos sina morföräldrar.


Den första tiden var ganska passionerad och Fredrik överöste Pia med komplicerade förklaringar.
Här i efterhand känns det som att han spanat på mig under en längre tid eftersom han visste så mycket om mig, säger Pia som beskriver den första kusliga tiden som att han var “där man knappt hinner andas” i späckhuggarens kranium.En man förvandlades till en drog.ia, som hade tänkt undvika att inleda ett seriöst förhållande med Fredrik, medger att deras första uppvaktning motiverades av passion.


Detta trots att de då bara hade dejtat i tio veckor.Vad Pia inte visste då var att han hade ett liknande förhållande med en annan kvinna; det fick hon reda på mycket senare.Jag utbildade mig på Hdk i Göteborg och har arbetat som frilansande illustratör ända sedan jag avslutade min slutprov år -00.Förutom att arbeta med illustrationsprojekt gillar jag att skapa tillsammans med andra i en mängd olika medier. allt från att bygga klassrum och bibliotek till att hålla föreläsningar och hålla seminarier.
Mina besök med barn har kretsat kring att skapa visuella berättelser.


Jag visar och berättar för folk vad jag jobbar med – jag ritar bilder till böcker.Hur skapar jag ett diagram?
Vad är det roligaste med att bli illustratör?Barnen behöver smutsa ner händerna på olika sätt också.Min inspiration kommer ofta från “Compisar”, som kan översättas som “karaktärer” eller “figurer”.”Låt i alla fallett av barnen göra sin egen bilderbok.Besök kan skräddarsys efter individuella önskemål.Jag föddes i vildmarken i södra Sverige 1966.


Där växte jag upp och nu, efter många års skolgång, arbete och resor, bor min man och jag och våra två små barn i Göteborg, där vi tycker om att föda upp vår sambo och bamba.Här har jag fått min utbildning inom området grafisk design på HDK och är nu anställd som frilansare i den egenskapen, främst med illustrationer till tidskrifter men även läroböcker, utbildningsmaterial och andra liknande produkter.
Jag har även gått på Danska Designskolan i Köpenhamn och Svenska Animationsprogram på Konstfack.
När jag var ung tillbringade jag mycket av min tid i mitt sovrum, där jag åt snabbmat och tittade på tecknade serier eftersom det inte fanns så mycket annat att göra på landet.vägen har varit lång, slingrande och förvirrande eftersom det aldrig föll mig att detta var något folk gjorde för att leva.

Pia Johansson Författare