Thu. Dec 1st, 2022

Harry Potters Föräldrar /\ The Potters är en fiktiv familj i J.K. Rowlings Harry Potter-böcker. De fiktiva citaten visas i den här artikeln. Harrys adoptivföräldrar är Dursleys; gå och fråga dem. James Potters föräldrar är Fleamont och Euphemia, som också är föräldrar till Harry och Lilys.

Författare är noga med att bara nämna Harrys föräldrar i förbigående. Sirius Black hävdar i Harry Potter och phoenix-förbannelsen att han flyttade in hos familjen Potter efter att ha rymt hemifrån när han var 16 år gammal, och att familjen behandlade honom som en extra son. De hävdar också att de adopterade honom någon gång mellan 1976 och 1981.

J.K. Rowling hävdar att James Potter var den ende sonen till den rika Potter-familjen, och att Harry spenderade hela familjens förmögenhet på sin utbildning eftersom hon också önskade rikedom.

Fakta och bio om Harry Potters Föräldrar

  • James Potter träffade sin blivande fru, Lily Evans, på Hogwarts, där de båda gick i klasser samma år.
  • Lily avbildas ha gröna ögon i form av godis och långt, vågigt, mörkt hår.
  • Horace Snigelhorn beskriver henne som en naiv, naturlig talang i trolldryckskonst, men med förmågan att alltid hitta det goda i andra.
  • Hon hade förmågan att känna igen skönhet hos andra, även hos dem som var blinda för sin egen prakt.
  • Snigelhorn anade att hon var riktigt söt och charmig, och att han aldrig kunde föreställa sig att någon tyckte att hon var föga tilltalande.
  • Hon var medlem i den välrenommerade studentklubben Snigelklubben, som grundades av Snigelhorn själv.
  • Till en början tyckte Lily Evans att James Potter var kaxig, men efter att ha blivit kallad “smutsskalle” av Severus Snape bestämde hon sig för att skiljas från honom.
  • I den sista bokens epilog tar Harry och Ginny sina barn till Plattform 9 3/4 för att träffa Albus Severus, som börjar sitt första år på Hogwarts vid elva års ålder.
  • Albus är orolig, därför har hans föräldrar varnat hans äldre bror James Sirius upprepade gånger för att inte tråka ut honom med berättelser om familjens trollstavar.
  • Lily Luna, deras yngsta och tredje barn, är livrädd för att vara ensam hemma för första gången och kan knappt vänta med att komma igång.


Lily Luna, som är anmärkningsvärt lik Ginny, har bruna ögon och brunt hår.Det sägs att Albus Severus ärden mest lik Harry och den enda personen som någonsin genomborrat Harrys gröna ögon.
I en ny artikel för Daily Prophet noterades det att Albus Severus gudfar är Neville Longbottom.Harry Potters far, James Potter, föddes den 27 mars 1960 i Storbritannien.Båda James föräldrar var ganska gamla när han föddes, så han växte upp utan några syskon.


Slutresultatet blev att han blev ganska avlägsen.James beskrivs som “ytterst högmodig” av sin lärare Severus Snape, och Remus som “högden av coolhet” av sin bror. den sista bokens epilog ser vi Harry och Ginny stå med sina barn på “perrong 9 och 3/4” för att hälsa på Albus Severus, som ska börja sitt första år på Hogwarts vid elva års ålder.James Sirius, det äldsta barnet, kommer också att vara med på det roliga, men eftersom han förmodligen är i mitten till slutet av 40-årsåldern nu kommer han att tycka att det är särskilt roligt.


De äldste måste insistera på att han inte fyller Albus huvud med tuppberättelser.Lily Luna, deras yngsta och tredje barn, är verkligen orolig över att behöva vara ensam hemma själv för första gången och kan knappt vänta med att komma igång.James Potter föddes den 27 mars 1960 i Storbritannien och är Harrys far.Han beskrivs ha bruna ögon, en något längre näsa än Harry, samma smala kroppsbyggnad, händer och rufsiga svarta hr som är spretigt längst bak och (nästan) samma höjd som Harry i skolåren.


Han gick på Hogwarts från omkring 1971 till 1978, och det var där han fick några av sina närmaste vänner, inklusive Sirius Black, Remus Lupin och Peter Pettigrew.När Sirius körde sexton kom han hem för att sova hos James och hans familj.Där stannade han tills han gick ut gymnasiet.Sedan dess har Sirius ofta besökt familjen Potter, som refererar till honom som deras “andra son”.Båda James föräldrar var ganska gamla när han föddes, så han växte upp utan några syskon.Slutresultatet blev att han blev ganska avlägsen.

Harry Potters Föräldrar