Thu. Dec 1st, 2022

Ida Redig Familj /\ Ida Carolina Redig är en svensk singer-songwriter och musikproducent som föddes den 10 juli 1987 i Gunnareds församling i Hlta utanför Kungälv i Västra Götalands län. Redig är en klassiskt utbildad pianist som började sin praktik i unga år. På sommaren bildade hon bandet Leisure Lee och sjöng för dem medan de turnerade i olika parker och fritidsanläggningar över hela Sverige. 2007 medverkade hon som “Annica” i den svenska tv-serien Upp till kamp. 2009 upptäckte Universal Music Publishing A&R Jonas Wikström Reidi. Efter det skrev hon på ett kontrakt med Sofo Records, tidigare känt som Capitol Records.

Efter att ha släppt sitt första album, 2010’s Standing Here, började hon bygga en inspelningsanläggning och starta ett företag kort därefter.I samband med hennes medverkan i Melodifestivalen 2018, där hon var en av endast två kvinnliga producenter, togs Redigs pseudonyma GIRL-produktioner från 2010 upp.

Det andra albumet av Redig, med titeln “Thou Shall Not Be A Pussy”, släpptes 2014 och hade ett annat sound än deras tidigare insatser. Det nya albumet innehåller mer optimistisk musik än sin föregångare, med låtar som “Shout” och “I’m in Trouble” som omedelbart blir klassiker i stället för den tidigare skivans betoning på akustiska instrument och långsamma låtar. Den här låten ingick också i den amerikanska TV-serien Teen Woolf.

Fakta och bio om Ida Redig Familj

 • Med sitt debutalbum “Standing Here” gör 22-åriga Ida Redig sin musikaliska debut.
 • Integriteten hos andas musik bevaras i elva spr som ingår i skivan.
 • Albumet flyger på vingarna av passionerade texter och en välbalanserad ljudbild.
 • Det är både innerligt och jordnära.
 • Det är lätt att bli vilseledd av Idas barn – nästan för lätt – men bakom ytan lurar ett brinnande behov av stål, ett målmedvetet driv och oöverträffad målkunskap.
 • Det finns en tid och en plats för allt.
 • Det finns en tid för avkoppling och det finns en tid för slit.
 • För Ida har det senaste året utan tvekan varit ett av de senare dråperna.
 • Hon har arbetat outtröttligt på sitt debutalbum samtidigt som hon byggt en egen inspelningsanläggning i Vasastaden, Göteborg.
 • Ida Redig är mångbegåvad; hon skrev och spelade inte bara på det här albumet; hon producerade den också.
 • Hon har haft orubbligt stöd från sin sambo kärlek medan hon varit nere och ute.
 • De två har varit “Standing Here’s” största inspirationskälla.
 • Det har varit svåra stunder under resan: vänner och familj som har hållit hennes hand och väntat på att hon ska hitta fotfästet; kampen för att upptäcka och acceptera vem hon är.
 • En ytterligare svårighet har varit att modigt kunna stå emot större motgångar som uppstår när man söker behärskning över sina egna konstnärliga strävanden.


Det finns massor av människor som har idéer, åsikter och intresse för att spela spelet.Ida Redig är en sådan person som bara växer i motgångar och hon har all rätt att vara stolt över sina prestationer.Ida Redig tillhör en rik släkt av svenska singer-songwriters, men hon lyckas skapa sin egen särpräglade röst genom sin användning av konstfulla experiment och ett skarpt öra för melodi.Texterna handlar om hur hon lever sitt liv; de handlar om kärlek och hur den kan hjälpa någon att växa om den kommer från rätt ställe.


Trots styckenas känslomässiga komplexitet är styckenas musikaliska kvalitet enkel och okomplicerad.
Idas rost sitter fint ovanför gitarr- och pianoarrangemanget, och strategiskt placerade trummor tillför nerv och personlighet till låtarna.Det är fantastisk musik, väldigt filmisk i sin atmosfär och harmoni, men stråkarna är inte ostämda och orkestern är i full gång.Redan vid fem års ålder började Ida Redig ta pianolektioner.Eftersom hon växte upp i ett land med få alternativ och distraktioner gick det mycket tid innan hon hörde klaxonerna.


När hon kom till Göteborg lärde hon sig gitarr och gick med i ett rockband; senare anställdes hon som instruktör på en musikskola.Även om Ida alltid har hållit sin musik för sig själv, har hon funnit inspiration i en mängd olika musiker och musikgenrer genom åren.Iggy Pop and the Stooges, Lou Reed, PJ Harvey och samtida svenska artister som Sophie Zelmani och Lisa Ekdahl är bara några av de många inspirationskällorna.Det är omöjligt att plocka fram ett enda av dessa element ur Idas ljudbild; snarare tjänar de som pelare för hennes stenfasta musikaliska grund.Sedan Ida började skolan har hon varit regelbunden artist på små ställen runt om i Göteborgsområdet.På senare år nådde hon en bredare publik när hon uppträdde som kompband för etablerade artister som Marit Bergman, Titiyo och kultfavoriten, textskrivande ska-förstöraren Kris Kristofferson.

Ida Redig Familj