Fri. Dec 2nd, 2022

Mikaela mässing /\ Tidigare medlem i Kbenhavn Hndbold och svenska landslagshandbollaren Mikaela Mässing är svensk. 2022 avslöjade hon att hon avgick från handbollen på grund av en kronisk knäskada. Mikaela Mässing har försökt ta sig tillbaka från ett allvarligt bakslag ganska länge.

En nyckelmedlem i det svenska handbollslandslaget har bestämt sig för att ta en paus från sin proffskarriär.Många människor inser inte hur mild en knäsattack kan vara, sa hon till doktorn.

I augusti 2020 bröt Mikaela Mässing, som hade 29 a-landskamper på sin meritlista, både sitt knäet korsband och knäet ledband. Efter att ha upplevt bakslag i rehabiliteringen tvingades hon genomgå en andra operation på hösten på grund av bensporre.I händelse av att den blivande bruden fortfarande inte har bestämt sig, vid 28 års ålder, väljer hon att pausa sitt yrkesliv. Instagram-inlägg avslöjar att hennes beslut kom efter mycket själsrannsakan och självrannsakan.

Fakta och bio om Mikaela mässing

 • När jag är på kontrakt och behöver gå tillbaka så snabbt som möjligt är det enda jag tänker på att min knut behöver lite lugn och ro.
 • Det kommer att ta lite tid att läka, säger hon till sin läkare.
 • SM-guldinnehavaren Mässing lämnade sin H65 Höör 2019, och hon har varit i danska Köpenhamn sedan dess.
 • Vi i Avkastredaktionen tar ingen ledighet på semestern.
 • En intervju med Mikaela Mässing om hennes utmanande första år som expat, hennes kamp med självupptäckt och hennes förhoppningar om framtiden i hennes adoptivhem.
 • Vi inbjuder dig varmt att lyssna!
 • Efter att ha arbetat med barn ett tag i barnomsorg och grundskola är hon utan tvekan van vid att hantera sådana situationer.
 • Lektioner i handbollssporten är dock ett helt annat odjur.
 • Kvaliteten på min coachning har ifrågasatts, skämtar hon efter träningen.
 • Men det är mycket glädje att vara en del av det.
 • En handbollsspelare vars senaste match spelades den 7 mars 2020 kan ha svårt att spendera tid på en handbollsarena av rent känslomässiga skäl.
 • Med 28 mål på nio matcher för Sverige vid VM 2019 i Japan har Mässing gjort ett starkt argument för en startplats i landslaget, rankad trea i truppen bakom Linn Blohm och Isabelle Gulldén.
 • Mot de slutliga mästarna Spanien gjorde Mässing åtta mål.


Hon spelade för det tyska laget Thüringer under världscupsäsongen innan hon skrev på med den rumänska klubben Baia Mare.ncidenten inträffade i augusti 2020, under en uppvärmningsmatch.Brass, som redan en gång tidigare slitit av sitt korsband, rev sönder det och ytterligare ett knäligament denna gång.Sedan dess har jag desperat försökt komma in i handbollen igen, men jag har inte haft så mycket tur.Mot Spanien i VM-matchen i Kumamoto, Japan, i december 2019, gjorde Mikaela Mässing åtta mål.
Vid VM-matchen mot Spanien i Kumamoto, Japan, i december 2019 gjorde Mikaela Mässing åtta mål.
Kredit för bilden går till Ludvig Thunman/Bildbyrn.’


Efter motgångar För tre veckor sedan meddelade Mikaela Mässing i sociala medier att hon pausar sin handbollskarriär efter att ha opererats under rehabiliteringsträningen i vintras.Det var inget lätt alternativ, men jag har bytt klubb fyra gånger på fyra år och upplevt omvälvningar i varje.Till och med i Köpenhamn, där hon spelade bågehockey för Club Copenhagen Hndbold tills helt nyligen, fann hon att “lugn och ro” var svårfångad.


Under samtalet med DN sa Mikaela Mässing att tillståndet i hennes knä hade en betydande inverkan på hennes psykiska hälsa under de två föregående åren.När mitt knä stör mig först på morgonen kan det förstöra hela min dag.Sedan dess har jag varit i plågsamma vånda dygnet runt, och det börjar ta ut sin rätt på min mentala hälsa.Hennes karriär kanske inte är avslutad än, men hon visar symtom på den identitetskris som så många före detta elitidrottare har efter att ha gått i pension.


Det är helt korrekt.De är vana vid ett system där alla förstår sin funktion.Det är något jag kommer att sakna mycket.Mikaela Mässing, professionell handbollsspelare, har noterat att hon ofta får intrycket att folk känner igen henne även när hon inte tävlar.På grund av att hennes kontrakt med Köpenhamn går ut den 1 juli bor Mikaela Mässing just nu hos sina föräldrar i Göteborg.

Mikaela mässing