Fri. Dec 2nd, 2022

Jim Frick Död /\ Svenske hästkapplöpningen Kjell Jim Erik Frick tävlade i selekapplöpning. 2010, efter 5002 segrar, kastades han från sulkyn och slogs ut, vilket avslutade karriären. Den 13 oktober 2010 markerade det formella slutet på hans karriär. I Rättvik föddes Frick. Han tävlade i världsmästerskapet i körning 1987 för Sverige.

Det var 400 av hans triumfer mellan 2003 och 2007 som gav honom totalt 36 miljoner svenska kronor (SEK). På Gävletravet den 21 februari 2010 red han Sandro Mustang till sin 5000:e karriärseger i hästkapplöpning.Frick gick bort i prostatacancer den 25 juli 2020.Den 25 juli 2020 är dagen han kommer att dö.

Fakta och bio om Jim Frick Död

  • Jim Frick var en av de bästa tränarna och kuskarna i landet, med 5 002 karriärsegras och 51 kuskmästerskap i sitt namn.
  • Det var sommaren 2010 som han kallades ut för en ovanligt svår skada på Solvalla, vilket tvingade honom att lägga av på sin proffskarriär.
  • Han valdes in i Travvy Sports Hall of Fame genom våra röster.
  • Det skrevs då att Jim Frick hade blivit ett av de största namnen inom svensk transport på grund av “mängder av starka meriter” och “en stark personlighet.
  • “Frick fick veta att han hade dött av prostatacancer i september samma år.
  • Han har varit inlagd på sjukhus de senaste veckorna.
  • I söndags tvingades han börja sin kamp mot sjukdomen.
  • Han är omgiven av sin fru sa, sonen Daniel och hans fru Annica, dottern Camilla och hennes man Markus, och deras fem barn.
  • På fredagskvällen sågs en flod av inlägg på sociala medier från resebranschens profiler som förklarade sin odödliga kärlek till Jim Frick.
  • Jag satt i styrelsen för Royal Union of Police medan Jim Frick var dess ledare; vilken underbar människa han var.


När han nådde mittpunkten av sin karriär uppskattade han både stora och små saker och blev allt mer generös med tiden.Bra jobbat inom idrotten!Är tacksam för möjligheten att lära känna honom bättre.
Den tidigare kungen och banmästaren Jörgen Wickman skrev “Villa i frid, bästa Jim” på Twitter.
Allt är bra, Jim Frick.Ingen var som du”, skrev TV4-kommentatorn Johan Edlund om Jim Frick, 68, en av landets största travträningspionjärer, som dog i söndags efter en längre tids sjukdom.


Beskedet om att han dött i prostatacancer kom i mitten av september.Jim har varit inlagd på sjukhus de senaste veckorna, och utrymmet har varit noggrant städat och organiserat hela tiden.Hans son, Daniel Frick, sa att han var tvungen att ge upp kampen mot sjukdom i dag.Största delen av Jim Fricks liv spenderades i transportbranschen.Han började först som elev till Olle Goop i hans hem i Rättvik.Men tyvärr fick det inte bli så.


Alternativet är att Jim gick ut på egen hand som personlig tränare.En verksamhet som snabbt expanderade och blev framgångsrik.Jim Frick vann titeln rekord 51 gånger.Han korades till mästare flera gånger, bland annat i Gävle (26) och på Romme i Borlänge (18).Och Jim var den totala svenska mästaren, efter att ha vunnit flest lopp i Sverige fem gånger.Så tyst flyttade han till Solvalla, där han tillbringade många år som medlem i den dominerande träningsgruppen.


1980 anställdes han som hyresgäst på stunabergs grd i Knivsta.ör tretton år sedan köpte familjen Frick godset.Ett oväntat slut på karriären togs emot i mars 2010.Jim Frick väcktes ur sin sura genom en freakolycka i Solvalla och gick till startlinjen utan att använda händerna.Men Jim slog tillbaka och fortsatte att leva ett lyckligt liv efter katastrofen.Han följde leden varje dag och besökte flitigt Solvalla, där han tävlade med sina kollegor ombord på 410.

Jim Frick Död