Thu. Dec 1st, 2022

Norsk Miljonär Mördat Sin Fru /\ Hans fru, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, försvann den 31 oktober 2018 och ett krav på 9 miljoner euro i en förlikning har sedan dess ställts. Tom Hagen är en norsk affärsman och mångmiljonär, och han föddes i Gran i Oppland 1950.

Tom Hagen grundade Elkraft AS 1991 och har idag en majoritetsandel i företaget. Han har också förgrenat sig till verksamheten med att köpa och sälja fastigheter inom energibranschen och göra investeringar i närstående företag. Magasinet Capital uppskattade hans förmögenhet till 1,7 miljoner dollar 2018. Han tjänade cirka en miljard norska kronor (cirka 1 000 000 dollar) mellan 2009 och 2020 genom sitt företag, Holding 2.

Han har också förvärvat en hotellverksamhet i Kvitfjell, Norge, en populär skidort. Hans fru, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, försvann den 31 oktober 2018 och norsk polis kom fram till att hon fördes bort i ekonomisk vinning efter att ha mottagit ett krav på lösen på 9 miljoner euro. Betalning verkar ha krävts i kryptovalutan Monero, som släpptes av polisen i januari 2019.

Fakta och bio om Norsk Miljonär Mördat Sin Fru

  • Det har gått tre år sedan Anne-Elisabeth Hagen, hustru till den norske mångmiljonären Tom Hagen, dog.
  • Nu säger polisen att ett fall av bedräglig identitetsstöld med en man från Srlandet i södra Norge står i fokus för deras utredning.
  • Polisen tror att mannens identitet såldes på det mörka nätet och sedan användes för att öppna kryptovalutakontona som Tom Hagen beordrades att överföra lösesumma till.
  • Vi tror att det finns potential i att identifiera vilka enheter som kan kopplas till denna id-bearbetning genom att använda en kartläggningsteknik.
  • Polisens presstalesman Gjermund Hanssen säger till NRK att vår gärningsman ska finnas bland dem.
  • Anne-Elisabeth Hagen, 68, anmäldes försvunnen i oktober 2018.
  • Polisen trodde att hon hade blivit bortförd mot sin vilja; den ledande teorin var att hon hade blivit mördad.
  • Tom Hagen arresterades felaktigt den 28 april 2020 och anklagades för mord och medhjälpare till mord.
  • Han släpptes den 8 maj 2020. Anne-Elisabeth Hagen, fru till den bortgångne miljardären John Hagen, gick bort sommaren 2018.’


Verksamheten kommer att fortsätta i Norge under de kommande två och ett halvt åren.
Jag måste säga att jag tycker att det är ett mysterium.Kenneth Fossheim, som skrivit en bok om fallet med Magnus Braaten, hävdar att de inte har en aning om vad som gick fel.Den 31 oktober 2018 gick Anne-Elisabeth Hagen plötsligt bort.Tom Hagen, hennes mångmiljonärspappa, stannade på kontoret men gick hem eftersom han inte kunde umgås med sin fru och sina barn.


Han upptäckte ett kravbrev i villan som krävde en uppgörelse i kryptovalutan monero.För att få tillbaka sin fru var han tvungen att följa reglerna i dokumentet: ingen polis eller mediakontakt, ingen träffa henne igen.Tom Hagen kontaktade polisen som undersökte försvinnandet i hemlighet i två veckor innan han gjorde nyheten offentligt.Tom Hagen greps den 28 april 2020 misstänkt för mord eller medhjälpare efter att hans fru dött.Följande dag, den 8 maj, hämnades kummeln efter att ha överförts till Hayes skattkammare.


Men den utbredda missuppfattningen att mördare eller de som var medskyldiga till ett mord är oövervinnliga har bestått.Det senaste om Anne-Elisabeth Hagens mystiska död, en miljonärs fru.
Du kan få de senaste nyheterna, läsa artiklar och se tv-klipp om den försvunna miljonärens fru AnneElisabeth Hagen på den svenska nyhetssajten Aftonbladet.se.Som ett resultat har hans advokat, Svein Holden, fått många spännande ledtrådar.Alla har överlämnats till polisen.Han ska ha sagt, “Jag ska beskriva ett par av dem som jag tycker är riktigt intressanta”, som rapporterats av norska TV2. Men han vill inte delta i vad det än är som de diskuterar.Anne-Elisabeth Hagens försvinnande är fortfarande ett mysterium två år efter att någon såg henne senast.

Norsk Miljonär Mördat Sin Fru