Thu. Dec 1st, 2022

Stefan Ljungqvist Längd /\ Under sin karriär har Ljungqvist växlat mellan opera, teater och musik. Han började uppträda som trubadur samtidigt som han spelade i popbandet Jokers 1968. När han första gången uppträdde på en visafton på Röhsska museet i Göteborg 1966 glömde arrangörerna hans riktiga namn och introducerade honom istället som Trubadur X, ett artistnamn han skulle anta för huvuddelen av 1970-talet.

Texter skrivna av Bo Maniette och Göteborgspoeten Ture Ivar Dahlberg fanns med på repertoaren vid sidan av Evert Taubes och Nils Ferlins. Han var en populär förebråelsemål vid Göteborgs universitet för sin förkärlek för att skära upp färskt smörgsbord. Han spelade in tre album som Trubadur X, varav det mest framgångsrika, “Det är s hälsosamt och stärkande”, toppade som etta på den svenska albumlistan våren 1977. Ljungqvist tillbringade 22 veckor på den svenska albumlistan med Matz Stefanz och Lailaz 1997 under ledning av låtskrivaren Evert.Cecilia Ljungs längd Ej tillgänglig just nu. vikt ej känd & kroppsmått kommer att uppdateras snart.

Fakta och bio om Stefan Ljungqvist Längd

  • Under sin karriär har Ljungqvist växlat mellan opera, teater och musik.
  • Han började uppträda som trubadur samtidigt som han spelade i popbandet Jokers 1968.
  • När han första gången uppträdde på en visafton på Röhsska museet i Göteborg 1966, glömde arrangörerna hans riktiga namn och introducerade honom istället som Trubadur X, ett artistnamn som han skulle anta under större delen av 1970-talet.
  • Han var en populär förebråelsemål vid Göteborgs universitet för sin förkärlek för att skära upp färskt smörgsbord.
  • Han spelade in tre album som Trubadur X, varav det mest framgångsrika, “Det är s hälsosamt och stärkande”, toppade som etta på den svenska albumlistan våren 1977.
  • Ljungqvist tillbringade 22 veckor på den svenska albumlistan med Matz Stefanz och Lailaz 1997 under ledning av låtskrivaren Evert.
  • Mellan åren 1972 och 1975 studerade han vid Operahögskolan.
  • Han gestaltade Carl Michael Bellman i Stockholms Bellmanspelet 1972 och var en huvudperson i ett komediespel under Lisebergs 50-årsfirande 1973.

Ljungqvist är en ledande anhängare av Lasse Dahlquists verk; han beställde LP:n Till Lasse Dahlquist av Stefan Ljungqvist 1980.1991 tilldelades han Lasse Dahlquist-priset.Ljungqvist har varit gästkonstnär på många gallerier över hela landet de senaste åren, bland annat hos Mats Ljung i Skara.Ljungqvist uppträdde på Gunnebo slottsteaters i Mölndal under somrarna 2010-2013 med banden Vita Hästen, Lorden from the Grasslands, Ladykillers och Charmören från Longdrag.


Han är mer känd för en yngre publik för sina roller som John Ratcliffe i Pocahontas (1995) och Claude Frollo i Hunchbacken från Notre Dame (1996).Ljungqvist röstade även Skräphögen i den klassiska barn-tv-serien Fragglarna.Under sin karriär har Ljungqvist växlat mellan opera, teater och musik.Han började uppträda som trubadur samtidigt som han spelade i popbandet Jokers 1968.När han första gången uppträdde på en visafton på Röhsska museet i Göteborg 1966, glömde arrangörerna hans riktiga namn och introducerade honom istället som Trubadur X, ett artistnamn som han skulle anta under större delen av 1970-talet.


Han var en populär förebråelsemål vid Göteborgs universitet för sin förkärlek för att skära upp färskt smörgsbord.Han spelade in tre album som Trubadur X, varav det mest framgångsrika, “Det är s hälsosamt och stärkande”, toppade som etta på den svenska albumlistan våren 1977.Ljungqvist tillbringade 22 veckor på den svenska albumlistan med Matz Stefanz och Lailaz 1997 under ledning av låtskrivaren Evert.Mellan åren 1972

Stefan Ljungqvist Längd