Fri. Dec 2nd, 2022

Hanna Ljungberg Familj /\ Sambo Tobias, som Hanna träffade för åtta år sedan, och deras två barn. Yrke är sjukgymnast och personlig tränare. Karriär inom fotbollen: 1986–1996 med Mariehems SK, 1996–1998 med Sunnan SK, och 1998–2009 med Ume IK. Född den 8 januari 1979 i Umeå, Västerbottens län, Sverige, har fotbollsspelaren och målvakten Hanna Carolina Ljungberg representerat sitt land på den internationella scenen. Hon tillbringade större delen av sin karriär i Umeå IK klubblag och medverkade i 129 matcher för det svenska landslaget.

Under uppväxten i Mariehem gick Hanna Ljungberg in på naturvetenskapliga programmet på stra gymnasiet och tog sin examen våren 1998. Hans pappa, Göran Ljungberg, spelade tidigare fotboll för Gimonäs CK och hans farbror, Lars Lagerbäck, var lagets målvakt. Ljungberg gjorde sin proffsdebut för damer den 2 juni 1996 i spelet Spanien-Sverige (0–8).

Efter att ha vunnit damallsvenskan skytteliga med 39 mål på 22 matcher utsågs Hanna Ljungberg till 2002 års bästa spelare av Svenska fotbollförbundet och Sydsvenskan och belönades med Diamantbollen för sin insats. Hanna Ljungberg tävlade för Sverige i VM 2003 i USA och är en av bara tre svenskar som gjort mål i en VM-final (de övriga är Agne Simonsson och Nils Liedholm). Hon skadades i bronsmatchen i Algarve Cup 2006.

Fakta och bio om Hanna Ljungberg Familj

 • Bland de bästa spelarna i världen var en kvinna som hette Hanna Ljungberg.
 • Hon lever nu ett familjeliv långt borta från världen av mullvadar, dribblingar och främlingars vänlighet.
 • Jag har välsignats med två bedårande små barn.
 • Bilder på Flickr har gett mig en ny syn på livet, säger 39-åriga Hanna Ljungberg.
 • Fotbollsreporter berättar för SportExpressen om sommaren som förändrade damfotbollen för alltid — och ryktet om att hon blev mördad.
 • Skadorna satte ett tillfälligt stopp för hennes karriär.
 • För att göra andra män fria har 36-åriga Hanna Ljungberg nu ett jobb.
 • För SportExpressen berättar nationalsångssångerskan om att bli mamma, att få skräckskaka i Portugal 2006 och sina förhoppningar inför den kommande VM:n i Kanada.
 • Sveriges bästa fotbollsspelare 2002, och världens tredje bästa fotbollsspelare 2003; VM-silver (2003), EM-silver (2001), 130 nationella titlar och 72 mål.
 • Ett av de största namnen inom svensk fotboll på 2000-talet är Hanna Ljungberg.
 • Och kanske är hennes resa med Umeå IK den mest minnesvärda.
 • När Ljungberg dog 1998 var stämningen i Damallsvenskan mycket allvarlig.


Nästa säsong hjälpte Ljungberg sitt lag att vinna ytterligare sex SM-guld och två Champions League-troféer.När den 36-åriga Ume-dottern tänker tillbaka på sin karriär är resan hon gjorde med Ume lika meningsfull för henne som någon av de individuella utmärkelser hon har fått.- VM-silverörnen 2003 var en massiv militär framgång.Jag är ganska stolt och nöjd.


Hon gick till universitetet i Ume, Sverige, för att studera idrottsmedicin samtidigt som hon arbetade.
Detta lade grunden för hennes nuvarande tjänst som sjukgymnast och tränare på Umeas IKSU Health and Wellness Center.Jag har alltid varit fascinerad av människokroppen och alla de invecklade systemen i den.
Och det var då jag började ha mina egna skadeproblem… Nu har jag haft turen att hitta ett arbete som gör att jag kan använda denna kompetens inom ett område som passar mig perfekt.


Den är utformad för att främja både hälsa och kondition.Alla våra patienter är mycket motiverade.
Det är svårt att göra ett misstag om hur mycket Hanna Ljungbergs ärr har format hennes karriär inom sjukvården när hon pratar om dem.Hon har vunnit korsbandet två gånger, första gången 2004 och andra 2009, då hon äntligen fick ge upp det.Hon har kämpat klockan för att spela operativsystem och virtuella maskiner.När Ljungberg parade ihop sig med fransyskan Sarah Bouhaddi i Algarve Cup 2006 började det dyka upp bilder som visade hur det svenska landslagets maskot smälte in i den franska flaggan.


Detta var den värsta tänkbara olyckan.Människan trodde att det kan påverka ens liv så mycket mer än bara fotboll.Ljungberg mådde illa, upplevde huvudtrauma, yrsel och minnesluckor hela den första veckan efter olyckan.Under några veckor visste ingen läkare i landet med säkerhet vad framtiden skulle erbjuda.En skallröntgen visade att inga väsentliga hjärnstrukturer var brutna.Det var dock framtidens förutseende som fick oroande mentala bilder att visas i spetsen.Jag kände att mitt hjärta skulle explodera, och jag grät mycket.

Hanna Ljungberg Familj