Thu. Dec 1st, 2022

Hedvig Lindahl Längd /\ Den svenska fotbollsstjärnan Rut Hedvig Lindahl, som föddes den 29 april 1983 i Katrineholm, börjar spela för Djurgardens IF den 8 augusti 2022. Lindahl har spelat för en rad klubbar, bland annat Atlético Madrid, Malmö FF, Linköping FC, Kopparbergs /Göteborg FC, och Kristianstads DFF, samt i England med Chelsea FC Women, där hon vann FA Women’s Super League 2015 och FA Women’s Cup 2017/18.

Lindahl har varit en vardagsstartare för det svenska landslaget sedan 2005, och han har spelat landslagsfotboll professionellt sedan 2002. Oavsett kön var hon den svenska fotbollslandslaget som deltog i flest matcher 2017 för landslaget.Lindahl utsågs till världens bästa kvinnliga spelare 2018 av Federation of International Football Players i mars.Hon är smal 1,79 meter lång.

Fakta och bio om Hedvig Lindahl Längd

  • Hedvig Lindahl är en väl vördad fotbollskommentator, och hon är nu aktuell i både fotbolls-EM och som en värdefull bidragsgivare till PBS-serien Sommar i P1.
  • Men hur nära håller du verkligen hennes lättsinnighet, längd och rikedom?
  • Nyheter24 har sammanställt allt du behöver ha koll på.
  • Lindahl, Rut Hedvig, föddes den 29 april 1983 i Katrineholm och hon har spelat fotbollsproffs under en längre tid.
  • Hon blev ordinarie startande för det svenska landslaget 2005 och har spelat professionellt för dussintals klubbar runt om i världen, inklusive Chelsea och Atlético Madrid.
  • Lindahl har erkänts som den bästa kvinnliga mlvakten i världen och har tilldelats många utmärkelser och priser som ett resultat.
  • Hon är just nu på toppen av sin popularitet i P1 som sommarmodemodell.
  • Den 9 juli sänder han sitt sommarprat i Sveriges radio.
  • Sedan den 6 juli pågår EM i fotboll i England, där Hedvig Lindahl och det svenska landslaget har goda chanser att gå på djupet.


Här är ett omfattande schema för Euro Cup i fotboll 2022. Hedvig Lindahl signerades av den tyska proffsklubben WfL Wolfsburg 2019 efter en imponerande prestation i nästa världscup.Men i juli 2020 skrev hon på ett tvåårskontrakt med Atlético Madrid, där hon nu spelar.Lindahl är född i Katrineholm och uppvuxen i Marmorbyn, båda i Vingakers kommun.Hon började spela fotboll när hon var ett litet barn, efter att hon bett sin storasyster om ett par fotbollsskor.


Syskonens pappa brukade spela fotboll professionellt.Efter att ha flyttats till Katrineholm-Flen-Vingkers vid trettio års ålder tog Lindahl beslutet att satsa på en karriär som fotbollstränare.Efter att tidigare ha kombinerat mlvaktsspel med forwardsspel bestämde sig Lindahl för att enbart fokusera på mlvaktsspel året därpå.Några nya mål sattes upp och Lindahl blev uttagen till Sörmlandslaget (en liga där de bästa fotbollsspelarna i Sörmland samma kalenderår bjuds in att spela).


Gropptorps IF, Lindahls moderklubb, ligger i Södermanland, en mil utanför Katrineholm (som är en del av Vingkers kommun).Hon började sin karriär tillsammans med sina pojkarna i samma klubb, och hon har varit med i Baggetorps IF:s flicklag sedan hon var 11 år.Lindahl gjorde sin seniorseriedebut med DFK Värmbol som forward, och vann senare division 2 med Tunafors SK.Efter det, 2001, gick hon över till det svenska damlaget Malmö FF. Lindahl spelade för Malmö FF under tre säsonger (2001–2003).


Lindahl tävlade om mjölkerskan tillsammans med rivaliserande nationella mjölkerskan Caroline Jönsson.
Lindahl debuterade i damlandslaget (2002) och vann VM-silver i USA trots att hon började som andremlvakt tack vare uppmuntran från rivaliserande förbundskapten Marika Domanski Lyfors (2003). 2004 flyttades Lindahl till Linköpings FC.Efter det började hon ha regelbundna rivaliteter med Caroline Jönsson och Sofia Lundgren över landet som om det vore ett vanligt jordskred.


Han spelade för Kopparbergs/Göteborg FC i fem år, under den tiden vann laget två cuptitlar (2006 och 2008).Hon stannade i två säsonger innan hon byttes till Kristianstads DFF inför säsongen 2011.
Hon lämnade Sverige för första gången för att spela utomlands 2015 allt eftersom hennes karriär gick framåt.Det är officiellt: Chelsea, den engelska klubben, har en ny klubbvärdinna.

Hedvig Lindahl Längd