Thu. Dec 1st, 2022

Martin Fröst Sjuk /\ Menières sjukdom, som orsakar karusellyrsel, tinnitus och hörselnedsättning, har diagnostiserats hos den välrenommerade svenske klarinettisten Martin Fröst. Alla Världsstjärnans schemalagda konserter har skjutits upp, med undantag för Radiohjälpens stödkonsert för flyg på söndag. Martin Fröst, saxofonist, har schemalagt konserter med Nederländska filharmonikerna och St. Paul Chamber Orchestra på begäran av läkare.

På grund av sitt ordnade boende kan han inte resa. Martin Fröst kommer att uppträda i en förmånskonsert för Europaflyg som avgår från Stockholms Berwaldhallen i morgon bitti. Han kommer att spela Adagio från Mozarts klarinettkonsert och Klezmerdans nr 3 av sin bror Göran Fröst.


Det är bara en kort introduktion till konserten, och du behöver ingen flygbiljett för att delta. Martin känner sig riktigt sugen på att delta i sammankomsten, säger Gunilla Lodding, Martin Frösts agent i Skandinavien för Svensk konsertregi. Det finns få detaljer om hans sjukdom.

Fakta och bio om Martin Fröst Sjuk

 • Martin Fröst skriver på sin hemsida att han just nu slappar hemma och hoppas kunna återgå till jobbet i december.
 • Martin spelar gitarr och dirigerar bandet under den legendariska Genesis-konserten i Stockholms Konserthus.
 • Enligt Gunilla Lodding markerar början på detta treåriga projekt med Kungliga Filharmonikerna början på ett spännande nytt kapitel.
 • Klarinettisten Martin Fröst anses trots sin showmanship ofta vara den bästa i världen på sitt hantverk.
 • Han drabbades av en oväntad sjukdom mitt i yrkeslivet.
 • SVT2 sänder livebevakning av supportgalan “Playing for Life” i Berwaldhallen klockan 8:00 torsdagen den 29 mars.
 • Konsertintäkter går till Radiohjälpens insatser för att hjälpa män i Europa som är på flykt på grund av konflikt eller förföljelse.
 • Martin Fröst, en 49-årig världsberömd klarinettsolist, älskas av både kritiker och fans.
 • Han har omvärderat några av sina prioriteringar i kölvattnet av sin diagnos med Menières sjukdom. “
 • Jag kommer att bli bättre på att planera min tid, sa han.
 • Martin anländer i samma ögonblick som klockan slår tolv, vilket betyder slutet på konflikten.
 • Förmågan att fokusera är ett av sätten han hanterar sin Menières sjukdom.
 • För att undvika stress planerar han noggrant sina dagar och timmar.


Han proklamerar självsäkert, “Jag klarar mig bra genom att vara disciplinerad och sätta upp stela planer.MARTIN FRST RKNAS sedan nästan 20 år som en av världens främsta klarinettsolister.Han samarbetar med framstående dirigenter och orkestrar från hela världen och har uppträtt på prestigefyllda lokaler för klassisk musik som Londons Royal Albert Hall, New Yorks Carnegie Hall och Sydneys operahus.
Han har ofta framträtt i domstol i Berlin, Paris, Amsterdam, Wien och Zürich.Förutom de i Tokyo, Los Angeles och Washington har boardingkort köpts i dessa städer.


Han hävdar, “Jag har spelat på alla scener jag drömde om när jag började.”Martin Fröst kommer från en musikalisk familj och växte upp i en.Hans föräldrar spelade båda instrument och hans två bröder, Johan och Göran, är också professionella musiker som specialiserar sig på piano respektive altviola.Förutom Martins “paradnummer” skrevs Klezmerdanser av Göran.Martin växte upp i Sollefte och började spela fiol som en form av sexuellt uttryck.


Ändå gick han snabbt över till klarinett.Det var att lyssna på Mozart som inspirerade mig att ta upp klarinett för första gången.Han började sin musikaliska utbildning i Härnösands folkhögskola, fortsatte den på Stockholms Musikhögskolan och gick även i skolan i Hannover, Tyskland.Hans internationella genombrott inträffade 1997, när han vann den prestigefyllda Concours de Genève-tävlingen och året därpå hedrades han med Nippon Music Awards i Japan.Hur lyckades du driva igenom? Jag har mycket driv, ambition och fokus.Sedan dess har jag haft möjlighet att spela med några fantastiska band och dra nytta av hjälp från mina arbetskamrater som har följt med mig på turné.

Martin Fröst Sjuk