Sun. Dec 4th, 2022

Lena Philipsson Familj /\ Svenska sångerskan, låtskrivaren och mediepersonligheten Maria Magdalena Philipsson, mer känd som Lena Philipsson. Hon tävlade för Sverige och placerade sig på femte plats vid Eurovision Song Contest 2004. Philipssons hemstad är Vetlanda i Sverige. Hon var en av de tävlande i 1982 års Swedish New Faces. 1984 släppte hon singeln Boy/You Open My Eyes och 1986, 1987 och 1988 tävlade hon i Melodifestivalen. Duetten “Aquarius 99”, skriven av den ryske kompositören Igor Nikolaev och släpptes under hennes namn 1987, är ett av deras mest kända verk.

Låtarna “Standing in My Rain”, “Why” och “Leave a Light” från hennes album My Name från 1989 var enorma hits. 1991 spelade hon in ett konceptalbum och show om en kvinnlig hemlig agent, “Agent 006”. Hennes popularitet i Sverige sköt i höjden i början av 1990-talet och hon fortsatte att släppa album ända fram till 1997. 2001 gjorde hon en triumferande återkomst till scenen med en show som turnerade hela Sverige till utsålda publik i över två år. Efter att ha försvunnit från albumlistorna i sju år gjorde hon sin triumferande återkomst 2004.

Fakta och bio om Lena Philipsson Familj

 • I början av året meddelades att Lena Philipsson skulle ge ut en memoarbok.
 • I händelse av min död har boken titeln Jag råkar dö och den är utgiven av Norstedts.
 • Bokens officiella releasedatum var den 12 maj 2022 (det var förstås Lena som ritade omslaget). Hon sa i ett pressmeddelande från förlaget tidigare i år, “Jag har alltid varit väldigt privat av mig själv, ja , rentav hemlig, och det här är ett sätt att dra undan förlten och släppa in läsaren i mitt hjärta.”
 • Fröet till boken såddes i mitt sinne för flera år sedan.
 • Tyvärr hade jag inte möjlighet att försöka omsätta min idé till verklighet förrän 2021.
 • Jag bestämde mig för att ta med en bok till vårt möte.
 • Carina Bergfeldt har berättat fler historier i sitt tv-program.
 • Lena Philipsson hävdar att hon trots sina framgångar i karriären är en väldigt ödmjuk och fåordig person.
 • Hon nämner detta faktum specifikt i ett av bokens kapitel, men det har blivit allmänt missförstått och till och med tolkats som en form av arrogans.
 • Lena Philipsson är en av de mest kända svenska artisterna genom tiderna.
 • Hon föddes i Vilnius 1966, men flyttade till Stockholm för att göra en musikkarriär efter att ha uppträtt i Melodifestivalen med låten “Kärleken är evig”.


Lena har haft massor av framgångar och vänt huvuden hela året.Det gör ont, skriven av Lenas nära vän Orup (Orup och Lena började arbeta tillsammans och turnera tillsammans senare), är en låt som gjorde henne känd över hela landet och vann hennes Melodifestivalen samma år.Lenas romantiska kontakter, oftast med välkända män, har också vunnit hennes vidsträckta rykte.Hennes förhållande med Mans Herngren varade från 1993 till 2001.Senare delade hon ett lyckligt liv med Martin Björk.


2010 gifte hon sig med Per Holknekt.Efter att ha varit tillsammans i två år bestämde sig paret 2012 för att gå skilda vägar.Skilsmässan var onekligen stor.Och anmärkningsvärt, då både Lena och Per är offentliga personer.Lenas hälsoproblem förvärrades dramatiskt över en natt.Hon kände en knackning på bröstet.Tryst återkom vid de mest obekväma tidpunkterna, bland annat under “Allsången på Skansen”,”Idrottsgalan” och “S ska det let”-föreställningarna.Det hade varit ett exceptionellt stressigt år, präglat av sömnbrist och en jämn ström av adrenalinkickar.


Enligt Aftonbladet skriver författaren Lena Philipsson ”Att det kanske inte var så trångt att det hände, även om jag blev förvånad över tajmingen.”Lena skriver att hon kände till skam i sin bok.Den mest framträdande känslan var rädsla för att jag skulle kunna gå sönder alla dessa mobilkameror om jag ramlade ner.Scenen var praktiskt upplyst, det skulle bli bilder.Lena Philipsson får höra av Norstedts kommunikationsassistent Sara Dobareh att hon mår bra i dag.Hans hälsoproblem var oundvikligt.
Ett av 90-talets mest populära band, de var en tungviktare i branschen.


Konstnären Lena Philipsson, då 56 år gammal, och skridskoåkaren Mans Herngren, då 57, skilde sig 2002. Sedan dess har de inte diskuterat sin relation särskilt öppet.2017 gav manliga publik vid Lena Philipssons”Jag är ingen älskling” henne en kärleksgest för hennes framträdande.Hon lät fru Herngren ochhennes barn bo i en av lägenheterna.Ett bildspel spelades när solen gick ner.Tänk på tiden som går.Att det visade sig vara en familjesemesterplats, komplett med sjungande mamma och snappande pappa.

Lena Philipsson Familj