Anna Hedenmo Familj

Anna Hedenmo Familj /\ Anna Birgitta Hedenmo, född Olsson, är en svensk journalist och tv-värd som har arbetat på SVT sedan 1993.

Anna Hedenmo Familj
Anna Hedenmo Familj

Hon är mest känd för att ha varit värd för Agenda och intervjuprogrammet Min Sanning. Hon har även arbetat på Rapport och Aktuellt som nyhetsläsare

Hon och Mats Knutson presenterade de traditionella partiledarförhören samt den slutliga diskussionen med samtliga partiledare under de svenska riksdagsvalen 2010 och 2014. Vi I femman (som domare i kunskapsdelen), SVT:s bevakning .

Euro-omröstningen 2003, Bumerang, Debatt, Millenniet jorden runt (en föreställning som krönikerade det nya Millenniet och hur varje land firade det på nyårsafton), och Gomorron Sverige finns bland Hedenmos övriga produktioner.

Anna Hedenmo arbetade på Radio Värmland, Radio Stockholm och Ekoredaktionen innan hon började på Sveriges Television.

Hon var specialgäst i Kanal 5:s parodiprogram Partaj 2013. SVT:s Nobelsändningar, Debatt, och SVT:s morgonprogram är bland de andra program som hon medverkat i.

Hedenmo var värd för SVT:s valvaka vid EMU-folkomröstningen 2003, valvakan från det amerikanska presidentvalet i Washington DC 2016 och USA-reportern under hela sommaren 2005.

Hon och hennes kollega Mats Knutson ledde det vanliga partiet. ledarutfrågningar, samt slutdebatten med alla partiledare, under valkampanjerna 2010 och 2014.

Hon var Publicistklubbens ordförande 2017–2019.Efter Niklas Ekdals avgång i januari 2014 tog hon över som programledare.

Då hade hon ingen aning om vad som väntade mer än att det skulle bli en svår uppgift att hålla igång en underhållande diskussion med en svensk person i en timme.

Hon står inför ytterligare en debut efter sju säsonger och 56 program med gäster som Sara Danius, Henning Mankell, Nyamko Sabuni, Anders Borg, och Sven Wollter.

Hedenmos bok Uppdrag sanning: möten och tankar släpptes av Brombergs bokförlag 2018.Hedenmo är pappa till två döttrar.

I ett pressmeddelande tillägger Anna Hedenmo, “Doing My Truth-intervjuer är något av en guldkant i mitt yrkesliv.

Anna Hedenmo Familj
Anna Hedenmo Familj

” Hon fortsätter med att förklara: “Att göra My Truth-intervjuer är något av en guldkant i mitt yrkesliv.”

– Det är otroligt fascinerande att kunna fördjupa sig i en intressant människas hela liv och ställa frågor om både ljus och dysterhet, med och utan svårigheter.

Leave a Comment