0 0
Read Time:3 Minute, 4 Second

Carl jan granqvist sjuk /\ Carl Jan Erik Granqvist är en svensk krögare, mat- och vinentusiast och TV-presentatör, samt professor i matlagningskonst vid Norsk Hotellhgskole i Stavanger, en del av Universitetet i Stavanger.

Carl jan granqvist sjuk
Carl jan granqvist sjuk

Mellan 1967 och 1968 studerade han konstvetenskap vid Stockholms universitet. Han gick på Virginska restaurangskolan, en restaurangskola i Rebro, mellan 1969 och 1970. Mellan 1970 och 1972 arbetade han som praktikant på Operakällaren.

Carl Jan Granqvist utnämndes till kellermeister för Grythyttans gästgivaregrd 1972 och svarade senare för inrättandet av Mltidens hus och Grythyttans restaurangskola.

I Sverige var han en pionjär med det sapera förhållningssättet, vilket innebär att sammansättningen av en måltid inte bara tar hänsyn till gästens smak utan även deras andra sinnen. Han var upphovsmannen till Vinkällaren Grappe.

I Stockholms stermalmkvarter, landets första kommersiella vinlager, som öppnade 1986.Carl Jan Granqvist, krögare och tv-personlighet, känner sig återupplivad. Han var medlem i “Biggest Loser VIP” 2018 och har behållit sin viktminskning.

– Jag har gått ner totalt 26 kg och väger nu 79 kilo. Min läkare sa till mig innan programmet att om jag gick ner 10-15 pund skulle jag leva tio år till eftersom jag är diabetiker. Jag lärde mig mycket om kost, inklusive vad man ska äta och vad man ska undvika. Han säger till Aftonbladet att gå och röra på sig är väldigt hälsosamt för honom.

Carl Jan å sin sida drabbades av ett hälsobrist i höstas. 74-åringen fick diagnosen covid-19 efter en incident.Tittarna kommer att kunna se Carl Jan Granqvist besöka professor Kerstin Brismar, läkaren som har behandlat sin diabetes under en längre period.

Och professorn kommer med goda nyheter: – Den goda nyheten är att dina blodsockernivåer inte har blivit sämre. Trots att du inte använder mycket insulin. Det är resultatet av att du går ner i vikt, tillägger hon i programmet, och hon fortsätter med att säga:

– Om han fortsätter att leva den här nya livsstilen kan han kanske sluta använda alla sina diabetesmediciner, blodtrycksmediciner och andra mediciner. Det är bara fantastiskt.
Carl Jan Granqvist, en livsälskande diabetiker, fick tio extra år att leva om han gick ner 10-15 kilo i vikt.Han har nu tappat totalt 26 kilo, och nyckeln till hans framgång är promenader.

– Nu kan jag ha på mig kostymen jag gjorde till min 25-årsdag.Carl Jan Granqvist, 74, livsnjutare, är vid gott mod trots att han drabbats av corona under hösten.

På denna plats kommer viruset att spridas bland besökarna. Vi var en grupp på åtta personer och två av oss skadades. Även om det inte fanns någon hund närvarande kunde jag uppnå en whiskyton på klipporna.

Jag hade feber för länge sedan och gjorde inget ljud, men jag blev ganska sjuk av det. Jag sov i tre dagar och vaknade och kände mig helt föryngrad utan lust att göra något annat.

Efter 74:e ringens seger över viruset har Carl Jan kommit fram till uppfattningen att “döden har skjutits upp”.

När jag fick corona visste jag att jag inte borde ha gjort det, men nu ångrar jag det. Jag är å andra sidan en pessimist. Som ett resultat har jag inte kunnat tillämpa några ytterligare viktiga försiktighetsåtgärder.

Carl jan granqvist sjuk
Carl jan granqvist sjuk

Jag har varit på en scavenger quest mellan saxofon och Stockholm, och jag har försökt hålla mig borta från folkmassor. I en intervju med Aftonbladet konstaterar han “Med min mammas ord, om jag dör kommer jag att dö.”I våras tog Carl Jan Granqvist sig an en betydande utmaning.

Han gick med på att vara medlem i TV-programmet Biggest Loser VIP för att gå ner 15 kilo. Han leder nu en mer rörlig livsstil och undviker att använda insulin.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %