Mon. Jun 5th, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 45 Second

Felicia Unga Föräldrar /\ Anna Felicia Hume, ibland känd som Felicia Feldt, är en svensk manusförfattare och författare som föddes i ngelholms socken i dåvarande Kristianstads län.

Felicia Unga Föräldrar
Felicia Unga Föräldrar

Felicia försvann 2012, efter att hon publicerat den självbiografiska boken Felicia. Felicia Kreuger och Felicia Wahlgren är två av hennes tidigare artistnamn.

Feldt är dotter till Carsten Feldt, rorsman och konstnär, och Anna Wahlgren, en romanförfattare. Hon är helsyster till spelutvecklaren Linus Feldt och är den tredje av sin mammas nio barn.

Hon är också yngre halvsyster till Sara Danius, en litteraturkritiker, och äldre halvsyster till Eleonora von Essen, en receptförfattare. Hon är även halvsyster till fotografen Stig T. Karlsson och byggmästaren Sven-Harry Karlsson, samt barnbarn till byggmästaren Harry Karlsson.

Felicia Hag, 23, är ensamstående mamma till Lorinne, 2, och Minelle och Evelynn, tvillingar som snart fyller ett år. Felicia möter livets problem som ensamstående mamma till tre små barn med ett flin på läpparna, och det blir inga lugna stunder i hennes fartfyllda och energiska hem!

När Linnea och Johan firar ett år som förlovade blommar kärleken. Filippa tar med Harriet till lekplatsen, medan Moa försöker studera hemma, vilket visar sig vara svårare än det verkar. Felicia ger också en rundtur i sin nya anställning.

Unga föräldrar är en svensk dokumentärserie som utforskar hur svårt och givande det kan vara att bli förälder i unga år. Vi ser Ida och Viktor bland deltagarna allt eftersom säsongerna fortskrider.

Felicias tal och tankar har inspirerat över 100 000 individer. Hon utbildar oss om socialt entreprenörskap och hur man använder sociala medier och fotografi för att stärka demokratin, bygga engagemang och bekämpa stereotyper och fördomar.

Hon producerar också dialog, evenemang och workshops för att hjälpa unga människor att leva livet fullt ut och uppnå sina ambitioner som en eftertraktad talare och social entreprenör!

Anställda, instruktörer, föräldrar och elever anlitas av Sveriges näringsliv, ideella sektor, grundskolor, gymnasieskolor och kommuner för att motivera och utbilda dem.

Felicia Feldt är en meriterad dramatiker och manusförfattare som författade manuset till Pettson och Findus julkalender 1993. Därefter omskolade hon sig till sjuksköterska och arbetade ett tag inom sjukvården. Hon återgick till skrivandet efter ett tag, arbetade som manusförfattare och höll även föreläsningar.

Felicia försvann publicerades i januari 2012, där hon tog upp sitt missnöje med sin uppväxt, sin mammas livsstil och sin mammas uppväxtteknik.

Hon attackerade bland annat den allmänna insynen med vilken hennes barndom berättades och att den beskrevs felaktigt.

Boken var också kritisk till Anna Wahlgrens drickande och ständiga partnerbyten, vilket skapade en orolig uppväxtstämning.

Under pseudonymen Felicia Hume skriver hon på Cancerfondens sida om sin sorg och vänskap med sin syster Sara Danius, som dog i cancer hösten 2019.

Felicia Feldt är mor till fyra barn. Hon hade en dotter (född 1985) och en son i ett ungt förhållande (född 1988). Hon gifte sig med Per Johansson (född 1955) första gången 1992-1996 och fick en dotter med honom (född 1993).

Felicia Unga Föräldrar
Felicia Unga Föräldrar

Hon gifte sig med Martin Kreuger (född 1967, bror till låtskrivaren David Kreuger, som hon fick en son med) för andra gången 1996–2000. (född 1997). 2012 gifte hon sig för tredje gången med David Hume (född 1963), styrelseledamot i hennes företag Felicia Feldt AB.

Så har de unga föräldrarna från TV4:s “Unga föräldrar” känt sedan säsongen sändes våren 2019.

About Post Author

adword ads

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *