Thu. Jun 8th, 2023
0 0
Read Time:4 Minute, 11 Second

Janne raninen fru /\ Dragan “Jokso” Joksovi är ägare till en restaurang. Det var många som tyckte att Joksovi kunde kallas Stockholms “gängkung”.

Janne raninen fru
Janne raninen fru

Det var bara ringa narkotikabrott, misshandel och misshandel som han kunde åtalas för i rätten, men han kunde inte åtalas för något annat.

Många människor var också oroliga för att han försökte få in cigarettrök i landet. Han dödades utanför Stockholm den 4 februari 1998 av Janne Raninen, en då 20-årig finsk man som sköt honom till döds tre meter bort.

Raninen greps direkt och senare dömdes han till åtta års fängelse för vad han hade gjort.

Mordet var starten på ett gangsterkrig i restaurangbranschen. En före detta torped sköts ihjäl av fyra män på krogen Broder Tuck i Stockholm den 9 juli 1998. Efter ett rån på Arlanda i juli 2002 dödade Raninen en man igen. Helsingfors hovrätt dömde honom till livstids fängelse för det andra mordet den 26 oktober 2006.

Janne Raninen tror att det finns många anledningar till att han var en dålig människa. Det har att göra med hans temperament, var han bor, hur han är utestängd och vad han gör för fel. En dålig drink, som han beskriver det för sig själv.

Även om det som barn var en sak som verkligen sårade honom. Han har inte hittat den än. Under den tiden bröt sig Janne Raninens mammas sambo in i deras hem, knuffade bort henne från honom när han var 10 och började slå henne.

När Janne Raninen var där hade hon inget annat val än att titta. Händelsen lämnade många ärr i honom.Efter att känslorna kom tillbaka visste jag inte hur jag skulle hantera dem.

Så småningom kunde Janne Raninen hämnas på andra personer som hade knuffat honom. Hans mamma kan ha misshandlat dem. Om hans nävar inte var tillräckligt starka kunde han använda andra vapen, som en kniv, för att slå tillbaka.

En man som dömts till livstids fängelse två gånger ville inte leva så, även om han alltid var på humör för brott. Men 2006 föddes hans dotter, vilket var en väckarklocka för honom. För han ville inte att hans dotter skulle växa upp med en pappa som var en tjuv.

Även om Janne Raninen fortfarande sitter i fängelse har han gjort mycket för omvärlden. Han har varit med och grundat en grupp som heter Voikukkalapset ry, som hjälper barn vars föräldrar sitter i fängelse. Han går även igenom en yrkeshögskoleutbildning inom restaurangbranschen.

“De kallar mig Solvalla-mördaren” är en självbiografi skriven av Janne Raninen, som dömdes till livstids fängelse. Den skrevs med hjälp av journalisten Ivar Andersen. Runninen vill att folk ska veta att det inte är något att sträva efter att leva ett brottsfyllt liv.

När Raninen var 20 år sattes han i fängelse. Han har nu suttit i fängelse i halva sitt liv. För ett mord som har med det så kallade Arlandarånet att göra befinner han sig i Helsingfors nu och har fått ett livstidsstraff.

Men 1998 dömdes han för första gången och sedan för mordet på Solvala. Dragan Joksovic, gängets ledare, dödades av honom. Mordet är ett av de mest kända i svensk kriminalhistoria.

När Dragan “Jokso” Joksovic dödades 1998 sköts han fyra gånger. Han var ledare för maffian och ägare till en populär restaurang. Mannen med pistolen hette Janne Raninen.

Åtminstone på fredag ​​ska den dömde dubbelmördaren ha avtjänat sitt straff. Han kunde ses mingla med Finlands statsminister Sanna Marin. Deras möte ägde rum när journalisten Ina Mikkola gav bort sina böcker. Det här visade Janne Raninen på Instagram.

Så här gick det för Janne Raninen: Hon tappade tron ​​på samhället och gick in på en mycket farlig väg. När hans dotter föddes förändrades saker och ting. Sedan bestämde han sig för att gå på juristutbildningen och bli advokat.

Den skrevs av Janne Raninen och Ivar Andersen. I den berättar han om sitt liv hittills, som mest har tillbringats i fängelse. Om han inte kommer ut ur fängelset snart kommer han att tillbringa resten av sitt liv i fängelse för att ha dödat någon. Efter två år till kommer jag att sitta i fängelse. Janne Ranine säger att hon ska försöka få det tidsatt igen.

2011 fick Janne en dotter. Det förändrade hans liv. Att se den andra sidan av brottet fick honom att må dåligt över att hans dotter har blivit sårad av det han gjorde.

Janne raninen fru
Janne raninen fru

Jag har inte kunnat vara där för min dotter. På grund av våra möten grät hon och ville inte gå hem. Tidigare har jag inte kunnat gå på hennes födelsedag eller julfest, eller bo hos henne. Under varje möte tillbringar vi två och en halv timme tillsammans.

– Ett oskyldigt barn har blivit sårat på grund av det jag har gjort, och det är jag som är skyldig. Janne Raninen säger att hon är en bra pappa som kan vara ett gott exempel för människor idag. För 15 år sedan kunde jag inte säga eller visa min dotter vad som var rätt eller fel.

About Post Author

adword ads

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *