Thu. Jun 8th, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second
Stefan Borg Familj
Stefan Borg Familj

Stefan Borg Familj /\ Den svenska journalisten Stefan Anders Borg bor i Gävle. Han är TV4:s utrikesjournalist och utrikespolitisk analytiker, samt programledare för två program, TV4 News och Nyhetsmorgon.

Palestinska


Från Afghanistan till Irak till Israel-Palestinska konflikten till Libyens inbördeskrig, han har täckt det hela som en utomstående journalist.

USA-korrespondent

Så långt tillbaka som 1993 har Stefan Borg arbetat på TV4. Från 1998 till 1999 och 2001 till 2003 tjänstgjorde han som dess USA-korrespondent i New York City, där han var baserad. Sedan 2019 har han arbetat som amerikansk korrespondent i New York City.

Den 2 november 1996 dödades Stefan Borg och TV4-fotografen Bengt Stenvall när de bevakade inbördeskriget i Goma, Zaire. Stenvall hade mycket ont.

Stefan Borg Familj

Stenvall kunde hålla sig vid liv tack vare Borg och andra journalisters stöd, trots den fortsatta beskjutningen. Medan han var skadad filmade Stenvall allt och filmen används fortfarande i överlevnadsträning.

Året därpå, den 14 september 1997, inträffade en brandattack mot bilen Borg var i med fotograf Marco Nilson. Skotten på vänster sida och överarm på Borg var inte svåra att få tag på. Han och Nilson reste nu genom Bosnien-Hercegovina, från Pale till Sarajevo.

Han arbetade på Aftonbladet från 1983 till 1993. Från 1990 till 1992 var han tidningens Östeuropareporter baserad i Berlin.

Arbetarbladet och Expressen har båda anställt Stefan Borg som reporter. 1974-75 studerade Borg ekonomi vid Stockholms universitet och 1980-81 studerade han journalistik där.

När jag föddes 1953 skrev Stefan Anders Borg den roman som jag är mest bekant med. Gävles Brynäs är där jag växte upp, och jag kallar det fortfarande hem. Folk bor i Saltsjö-Boo och Nacka, två städer i Sverige. På Stockholms universitet, där jag gick gymnasieelev, studerade jag ekonomi och journalistik.

Arbetslivet bevakas väl av Aftonbladet, Expressen, TT och TV4. På dina rapporteringsexkursioner var detta den viktigaste händelsen. Till exempel kan du åka dit på några timmar och samla in miljontals dollar för livräddande hjälp.

Förutom CNN och Al Jazeera gillar jag att se nyheterna på TV4 och BBC World samt Al Jazeera och France24. De platser jag ännu inte har besökt är de mest intressanta.

Det är aldrig tråkigt att besöka nya områden. Förutom Berlin och New York, två städer där jag har arbetat som korrespondent, är Beirut bland mina favoriter.

B: belönades med mig för min “överlevnadsförmåga” som stridskorrespondent. Mest stolt över: De otroligt begåvade individerna som arbetar med mig för att producera sådant högkvalitativt innehåll.

Aktuell: TV4Nyheters studio får alltid besök av färska resenärer från hela världen och kommentatorer från olika länder.

Stefan Borg Familj
Stefan Borg Familj

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *