Sun. Sep 24th, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second
Maxida märak sjuk
Maxida märak sjuk

Maxida märak sjuk /\ Trots att hon inte har setts offentligt på ett tag är hennes ansikte ett som många känner till. Maxida Märak är en kraft att räkna med i musikbranschen i Sverige.

Fokuserar

Hon jokar, rappar och skådespelar, och hennes samiska kultur spelar en viktig roll i det hela. Den 26 april släpps hennes nya EP, som fokuserar mindre på henne och mer på världen omkring henne.

Maxida hoppas

Låtarna på EP:n är en samling av mina tankar om nuet, nuet och framtiden. Maxida hoppas att musiken ska få lyssnarna att känna att de har tagits med på en resa.

Maxida, i motsats till många andra musiker, kastades in i rampljuset nästan omedelbart. Hon började spela musik först för några år sedan, men hon hamnade i rampljuset nästan omedelbart.

Jag har gjort allt jag har gjort i musikbranschen i det fria. På grund av detta måste allt mitt tidigare arbete vara personligt. Det har hjälpt mig att bättre förstå vem jag är och vad jag tror på.

När det kommer till hennes “måste-göra”-låtlista verkar det dock som att hon redan har slutfört allt.

Maxida märak sjuk

Nu har jag ett andrum, och kan ha ett bredare perspektiv. Jag behöver inte längre fokusera enbart på mig själv; istället kan jag ta en bredare syn på världen omkring mig.

Jokkmokks Hotel Jokkmokk 2015. Samiska aktivister överraskar minister Alice Bah Kuhnke medan hon är ute och äter lunch.

Mitt i en grupp ordningsvakter klipper Maxida Märak, beväpnad med en kniv, av sin systers hår. Samis utarmning är föremål för ett niopunkters manifest som läses upp av ministern medan hon stirrar på honom.

Därmed blev det en vild chans för Säpo. Det var därför Alice lät mig komma direkt till det. Fram till idag var vi främlingar, men nu är vi kompisar. Maxida Märak säger att hon hyser en stor beundran för henne.

När Maxida för några år sedan bestämde sig för att lämna sitt yrke som skådespelare på Sameteatern för att göra karriär inom musiken tog hon det inte lugnt.

Maxida Märaks starka politiska rap, tunga elektroniska beats och inslag av jojk förde henne i allmänhetens rampljus.

“Järnrör” har sedan dess släppts, med rader som “Kejsaren har nya kläder.” Valvaka för ett firande. Bygg en liten bulle. Det bakas en liten rastårta.

Maxida märak sjuk
Maxida märak sjuk

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %