Thu. Jun 8th, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second
Reine wisell familj
Reine wisell familj

Reine wisell familj /\ Han var en svensk racerförare vid namn Reine Wisell. Den 4 oktober 1970 debuterade han i Formel 1 World Championship Grand Prix. Han slutade på pallen en gång och fick 13 mästerskapspoäng för sina insatser.

Formel

Dessutom deltog han i ett antal Formel 1-lopp som inte var mästerskapsevenemang. Tre år efter att ha vunnit det svenska Formel 3-mästerskapet 1967 tog han språnget och anslöt sig till Lotus som var årets mest dominerande lag.

Grand Prix

Wisell körde för Lotus i USA:s Grand Prix 1970 på Watkins Glen, vilket markerade lagets återkomst till mästerskapet efter Jochen Rindts död under Italiens GP. Som ett resultat av Rindts död gick John Miles, hans lagkamrat, i pension och ersattes av Wisell.

Som rookie slutade han trea i karriärens första grand prix, efter bara sin kollega och eventuella mästare Emerson Fittipaldi, Pedro Rodrguez, och titelkandidaten Jacky Ickx.

Reine wisell familj

Allt eftersom åren gick försämrades Wisells resultat och han drog sig ur efter sitt hem-grand prix 1974.

Reine lyssnade på samma generation svenska förare som Ronnie Peterson, och de tävlade mot varandra under 1960- och 1970-talen, ända upp till Formel 1.

En Mini Cooper 1962 lanserade Reine Wisells racingkarriär, vilket ledde honom till Formel 3, där han vann världsmästerskapet 1967 som den första svenska föraren. Reine och Ronnie Petersons Monaco Grand Prix 1969 öppnade dörren till Formel 1 för dem båda.

En karriärbästa finish uppnåddes också av Reines första Formel 1-lopp på Watkins Glen i USA. 1971 slutade han tvåa i världsmästerskapet för Lotus efter ett sensationellt finallopp. 1974 hölls det sista Formel 1-bilsloppet i Anderstorp.

2009 hade Ronnie Petersonmuseet i rebro en fotoutställning med titeln “Reine Wisell – racerförare, fotograf” i samarbete med Teknikens Värld.

Anna Nordqvist fungerar som ambassadör för Europatourens evenemang i Saudiarabien, som sponsras av oljebolaget Aramco. Sporttvätt i länder runt Persien och Rhodopes är som mest intensiv – med massiva böter och orubbliga kommentarer från deltagarna.

Reine wisell familj
Reine wisell familj

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %