Pia sundhage familj
Pia sundhage familj

Pia sundhage familj /\ Den svenska fotbollstränaren och ex-spelaren Pia Mariane Sundhage. Hon fungerar som huvudtränare för det brasilianska damlandslaget.

Sundhage

Under stora delar av sin karriär spelade Sundhage forward för det svenska landslaget och drog sig tillbaka som deras främsta målskytt genom tiderna, även om hon också spelade mittfält och sopare.

Hittills har

Hittills har hon vunnit två OS-guld och en VM-silvermedalj som huvudtränare för USA:s damlandslag (2008-2012). Det gjorde att hon utsågs till årets FIFA-världstränare 2012.

Någon gång i sin tränarkarriär tog Sundhage över som huvudtränare för det svenska damlandslaget i fotboll, en tjänst som hon hade från 2012 till 2017.

När Sundhage var ungdomsspelare i IFK Ulricehamn gick han till Falköpings KIK 1978. 1979 fram till 1981 arbetade hon för Jitex BK.

Sundhage var med sters IF från 1982 till 1983 och gjorde 30 mål under sin första säsong och ytterligare 35 under sin andra.

Medan Sundhage återvände till Jitex BK för säsongen 1984, tillbringade hon 1985 med att studsa omkring bland Stattena IF, S.S. Lazio (där hon gjorde 17 mål) och Jitex BK.

Pia sundhage familj

Innan hon återvände till Jitex BK 1979 tillbringade hon säsongen 1986 med Hammarby IF DFF. Hammarby IF DFF var Sundhages sista klubb där hon spelade från 1990 till sin pensionering 1996.

Under sin tid i Jitex BK vann hon fyra damallsvenska mästerskap och ytterligare två Svenska Cupen. Hammarby IF DFF vann också två Svenska Cupen med henne.

Under det här året har jag lärt mig hur mycket staben, det jag jobbar med, betyder för mig. Jag har mycket makt.

Två gånger har jag fått riktiga “kalvbojor” och insett vad jag har hållit på med. Som ett resultat av att prata med andra människor har jag gjort mig själv mer dramatisk. Samtidigt gäller det att vara flexibel, att återproducera och återproducera lite till.

Den 17 juli spelar Sverige EM-premiär mot OS-rivalen Tyskland, följt av matcher mot Ryssland och Italien.Sverige spelar hela veckan fram till finalen den 6 augusti.

Vid det här laget har Sundhage passerat, men på ett hotell i Göteborg rapporterar Riksidrottsförbundet att Sundhage har gjort en kryptisk kommentar om framtiden.

Helt helt fotbollen. Jag har haft tankar på att skittra i det här. Men det kommer inte att hända. Jag har kommit fram till att jag vill vara kvar på fotbollsplanen även efter EM.

Pia sundhage familj
Pia sundhage familj

By Wishful