Pernilla wahlgren ung
Pernilla wahlgren ung

Pernilla wahlgren ung /\ Pernilla Sångerskan och skådespelerskan Nina Elisabeth Wahlgren kommer från Stockholm. “Piccadilly Circus” var hennes mest populära och framgångsrika bidrag i Melodifestivalen 1985.

Hon har medverkat i ett flertal pjäser och filmer, inklusive Oscarsbelönta Fanny och Alexander, där hon spelade Esmeralda. Som teaterkonstnär har hon tilldelats Guldmaskens pris två gånger.

Den längsta


Wahlgrens första skådespelarroll var i tv-pjäsen Den längsta dagen med sin mamma när hon var fyra år gammal (Den längsta dagen). Som medlem i Saltsjöbadens teater gick hon på Adolf Fredriks Musikskola.

Annie på Folkan, Stockholm, var Wahlgrens första stora roll efter att ha spelat en liten roll i Lilla prinsen på Saltsjöbadens teater. Ingmar Bergmans Fanny och Alexander gjorde henne som Esmeralda.

Dessutom

Som Louise medverkade hon i en svensk tolkning av musikalen The Sound of Music 1982. Dessutom medverkade hon på Folkan i Karlsson p taket (Karlsson-på-taket), Mio, min Mio (Mio in the Land of Faraway), Snövit (Snövit), och Ringens hemlighet.

Pernilla wahlgren ung

När Wahlgren ersatte Siw Malmkvist i Pippi-delen för de två sista föreställningarna av Pippi Långstrump på Folket i Stockholm fick hon beröm av kritikerna för sin insats. Vid olika tillfällen i hennes liv representerade Wahlgren Pippi Långstrump.

“Nu hav det tänt” var Wahlgrens första singel och dök upp i avsnitt av Nygammalt 1983 och Razzel i oktober 1984. Dessutom har hon medverkat på bioduken i filmen Ormens väg p hälleberget från 1986 av Bo Widerberg och Snoken 1995.

Bland hennes många krediter finns “Den Iängsta Dagen”, “Ormens väg” och “Eine Gesidene Frau” samt en rad andra filmer och sånger. Hon föddes den 24 december 1967 i Gustavsberg, Stockholm, och fyller 53 år i år.

“Piccadilly Circus” av Pernilla blev en hit efter att hon tävlat i “Melodifestivalen” 1985. Lars Andersson och Bruno Glenmark skrev hennes låt “Piccadilly Circus”.

Senare medverkade hon i många tv-program och filmer. För att lära dig mer om hennes personliga liv, familj, pojkvän, ung, pojkvän, blogg, hus, Instagram, program, fjällbacka och mer, vänligen fortsätt att läsa den här artikeln.

Pernilla wahlgren ung
Pernilla wahlgren ung

By Wishful