Clara henry föräldrar
Clara henry föräldrar

Clara henry föräldrar /\ Clear Henry (född 9 april 1994), mer känd av sin scen som Clara Susanna Henry (svenska: Clara Susanna Henry), är en svensk skådespelerska och författare. Utöver sin YouTube-sajt sänder hon ett konversationsprogram på TV-nätverket Kanal 5.

Hon har även bevakat action bakom scenen vid två tidigare iterationer av SVT:s nationella musiktävling Melodifestivalen.

Henry arbetade som ung reporter på tidningen Göteborgs-Posten när han var tonåring.Devote och Veckorevyn är bara några av de bloggar hon har bidragit till sedan 2005.

Sketcher

Som YouTuber sedan 2011 presenterade hon en chattshow på Kanal 5 2013 där hon intervjuade gäster och framförde komiska sketcher för publiken. I våras återvände Henry till sitt chattprogram, denna gång med en andra säsong vid namn

“Häng med Clara Henry” (engelska: Hang Out With Clara Henry), där hon träffade och umgicks med var och en av sina gäster under en hel dag . Vid Veckorevyns Blog Awards 2013 korades hon till “Årets vlogger”.

SVT sände Henrys diskussioner före och efter programmet från Melodifestivalen 2014, där hon pratade med semifinalvinnarna och andra gäster.

Clara henry föräldrar

Den 15 april 2014 var hon värd för SPlay Guldtuben-galan, som hedrar Sveriges populäraste YouTuber, för internetnätverket. Henry tog hem priset för bästa vloggkanal på galan.

Henry och William Spetz medverkade i SVT-komediprogrammet Valfeber, som satiriserade Sveriges kommande allmänna val 2014. Henry dök upp i Sveriges Radios program Sommar I P1 den 30 juni 2015 för att berätta om sitt liv.

Prata

Det var i september samma år som Henrys första bok om “menstruationsperioder och varför kvinnor inte ska skämmas för att prata om dem” (engelska: I’ve Got My Period, So What?) släpptes av det svenska förlaget Forum .

En föreläsningsturné kallad “YouTube Deadly Serious” (engelska: “YouTube Deadly Serious”) hölls i flera städer i Sverige efter bokens utgivning, bland annat i Borås och Uppsala.

För radio-tv-kampanjen Musikhjälpen i december 2015 var Henry resande reporter. Hon besökte Filippinerna för att se människor som bland annat drabbats av tyfonen Melor.

SVT meddelade den 30 september att Henry skulle arrangera Melodifestivalen 2017 tillsammans med David Lindgren och Hasse Andersson för alla sex shower.

Clara henry föräldrar
Clara henry föräldrar

By Wishful