Petrina solange föräldrar
Petrina solange föräldrar

Petrina solange föräldrar /\ Svenska ståuppkomikern Petrina Solange Karlsson, mer känd av sin scen som Petrina Solange, föddes i Angola den 21 augusti 1990.

Degeberga

Petrina Solange är född och uppvuxen i Degeberga. Hon ingår i redaktionen för radioprogrammet Tankesmedjan och har tidigare arbetat som manusförfattare för Robins. Stupp Under Jord, en Malmö standup-klubb, drivs också av henne.

Johannes Finnlaugsson

Sedan 2017 har Petrina och Armann Hreinsson och Johannes Finnlaugsson sänt nyhetskommentarpodden Mndag, som vanligtvis spelas in för livepublik.

Hon utsågs till “Årets nykomling” 2013 och “Årets kvinnliga komiker” 2015 på den svenska ståuppgalan. Under 2019 och 2020 fick Petrina även ta emot priset.

Petrina Solange nominerades till “Årets skåning” både 2019 och 2020.

Kvällsposten och Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag delar tillsammans ut den prestigefyllda titeln.

Tidigare hade HIF:s Andreas Granqvist vunnit priset. Granen ledde Sverige till kvartsfinal i fotbolls-VM i Ryssland, så det var ingen överraskning att många ville se honom ta emot priset.

På Svenska Standup-galan i mars utsågs hon till “Bästa kvinnliga komiker”. Det var hennes tredje seger i tävlingen, efter att ha vunnit tidigare 2015 och 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=Z5HD7AhwAX4
Petrina solange föräldrar

Även om du har vunnit flera gånger, finns det ingen mening med att uppehålla dig vid det. Efter prisutdelningen sa hon till Kvällsposten “Man blir glad, men sen jobbar man på.”

Det här är min mamma som talar. Petrina Solange hävdar att hon har en mörkare humor än jag.

Skne är en av mina favoritplatser i världen. Som en bonus är det nära till havet! För du är tillbaka i stan och tillbaka i naturen på nolltid. Hon kallar det en bra blandning av allt.

I hennes dagliga rutin ingår att driva en stand-up-klubb i Malmö, producera tre poddar och att sparka Farah Abadi i “Farah i P3” varje vecka.

Petrina Solange medverkar även i TV4:s “riksdagen” som en återkommande serie.

Humorpatrullen, där Solange, Nisse Hallberg, Johanna Nordström och Isak Jansson ingår, håller just nu på med en stand-up-turné. Dessutom kommer hon att gå med i skådespelarna i podden MONDAY på en turné.

Petrina solange föräldrar
Petrina solange föräldrar

By Wishful