Maya den engelse ålder
Maya den engelse ålder

Maya den engelse ålder /\ På SVT Play har den nya säsongen av tonåringsdramat “Strula” precis börjat sändas. Det finns rykten, sex och komplicerade relationer i gymnasiet, och vi följer Ella och Nadia när de hanterar dessa frågor.

Gustav

Rasmus Kamerer, en 15-årig Väsbykille, porträtterar Gustav i kompisgänget. Den sanna början var dock hans egen YouTube-kanal och ett litet framträdande i sitcomen Bert.

Sedan märkte

På min dator hemma snubblade jag över en sida där jag letade efter extramaterial. – Jag är intresserad av skådespeleri, så jag ansökte om att bli statist. Sedan märkte jag att “Bert” var värd för en halloweenfest och letade efter deltagare.

Dessutom bidrog det till smaken. Han hoppade på tillfället att provspela för en ny ungdomsserie i SVT när han fick reda på att de letade efter skådespelare i hans ålder.

Jag tänkte att man alltid kunde söka. Hans mamma Anna kom några veckor senare och smällde hårt på dörren.

Jag blev livrädd och trodde att något hemskt hade inträffat. “Du har rollen”, skrek hon. Jag var extatisk; det var bästa möjliga resultat.

Den första säsongen av programmet spelades in på hösten förra året.

Maya den engelse ålder

Jag var orolig på min första dag. Vi hade redan fått manuset och deltagit i en pressfotografering när det gavs till oss.

Det finns många människor bakom kameran, långa väntetider och flera bilder av viktiga situationer, men du inser inte detta. Det kan ta lång tid! Du kan lita på att han är pålitlig. Perfektion i alla dess former.

Som ung tycker Rasmus att serien på ett korrekt sätt skildrar upplevelsen av att vara tonåring nuförtiden.

Det är en bra idé att förbjuda rökning och att dricka tillsammans. Serien skildrar ungdomars inre arbetssätt när de kämpar för att hitta sin plats i världen samtidigt som de försöker passa in.

Rasmus tycker att det trevligaste med att vara tonåring är att få möjligheten att umgås med kompisar efter skolan.

Trots att jag trivs i Södervik måste jag erkänna att jag ogillar skolan.

Han har dock för avsikt att fortsätta sin utbildning, med fokus på konst som estetik eller teater. Skådespeleri är något jag alltid har velat ägna mig åt. Det är en fantastisk tid!

“Strula” har ett starkt följe på sociala medier samt höga tittarsiffror. Har du märkt hur mycket uppmärksamhet du har fått?

Många har skickat meddelanden till mig på Instagram och frågat hur det är att vara på tv. Du kanske också märker att folk kollar, skrattar eller pekar. Det är dock att föredra om de kommer direkt ut och säger något.

Maya den engelse ålder
Maya den engelse ålder

By Wishful