William thorson ratsit
William thorson ratsit

William thorson ratsit /\ Mikkey Dee är artistnamnet på Micael Kiriakos Delaoglou, en svensk rockmusiker som spelar en mängd olika instrument.

Dee medlem

Lemmys död i december 2015 ledde till upplösningen av Motörhead, som han var den sista trummisen för från 1991 till sin död.

2003 var Dee medlem i Helloween, ett tyskt heavy metal-band. Han gick med i det tyska rockbandet Scorpion i september 2016 som trummis på heltid.

Dees trumsolo

Känd för sina utökade trumsolo kan Dees trumsolo variera från fem till femton minuter. Några betydande exempel kan hittas i Sacrifice, In the Name of Tragedy och The One to Sing the Blues, för att bara nämna några.


Dee gick med i King Diamond 1985 efter att ha flyttat till Köpenhamn för att spela med Geisha. Hittills har han medverkat på tre King Diamond-album:

Fatal Portrait, Abigail, and Them (1988). Musikerna som backade King Diamond hade blivit så välkända att de hade tappat inflytandet över låtarna han skrev och de beslut han tog.

När deras turné med Them var över bestämde Dee att han inte längre ville vara med i bandet längre eftersom han kände att han blev mer av en bakgrundsmusiker än en låtskrivare.

För Conspiracys uppföljande album anställdes han dock som sessionstrummis (1989).

Så snart albumet var slut tog Snowy Shaw sin plats som huvudsångare.
Mikkey Dee, 54, var medlem i Motörhead-bandet i nästan 25 år, och sedan 2016 har han varit medlem i Scorpions-bandet.

Det avslöjas i “Sommar I P1” hur svårt det var för trummisen att balansera familjelivet och sin karriär som musiker.

William thorson ratsit

Mia Strömberg och Mikkey Dee träffades den 24 maj 1996 och Max, som han beskriver som sitt livs kärlek, föddes.

Mikkey Dee kan inte kombinera sin karriär som musiker med sin familjs. När Max pappa var på väg till turné blev det mycket svårare för honom.

När jag staplade upp i ryggen ledde han tydligt vägen, och det var en skrämmande upplevelse. Ringde mig första gången, men han ville inte prata med mig igen. Det väckte många känslor för honom, och det väcktes också mycket i mig.

Efter några dagar ville min unge Max inte prata med mig alls. Jag var med Mikkey Dee på något hotellrum, någon stad eller något land när jag kom, säger Mikkey Dee i programmet.

Stjärn-trummisen kollapsade på grund av oro för att fortsätta vända. Han var dock orolig för att om han stannade kvar för länge skulle han bli otilisk.

– Jag var skeptisk till mina egna tankar om att någon skulle behöva sluta svänga på grund av de långa sträckorna och familjens hemska samvete gentemot.

William thorson ratsit
William thorson ratsit

By Wishful