Benjamin ingrosso ålder
Benjamin ingrosso ålder

Benjamin ingrosso ålder /\ Benjamin Ingrosso härstammar från en lång rad showbusiness. Emilio Ingrosso, en före detta dansare som numera äger en restaurang, och Pernilla Wahlgren, en artist från Småland, är hans föräldrar.

Förutom

Oliver Ingrossos yngre bror, Bianca Ingrosso. Förutom att vara brorson till Niclas Wahlgren och Linus Wahlgren är han även sonson till Hans Wahlgren och Christina Schollin. Förutom sin farbror Vito är Benjamin Wahlgren också kusin till Sebastian Ingrosso.


Det finns många musikaler och pjäser som Ingrosso har varit med i. För låten “Hej Sofia” vann han Lilla Melodifestivalen 2006.

Sanna

På MGP Nordic 2006 representerade han och Sanna Martinez-Matz Sverige med Made. Martinez-Matz kom på andra plats medan Ingrosso delade fjärdeplatsen med resten av konkurrenterna.

“Jag är en astronaut”, en låt som ursprungligen sjöngs av hans farbror Linus Wahlgren 1985, släpptes som singel av honom 2007.

Född i Danderyd, Sverige, den 14 september 1997, är Benjamin Daniele Wahlgren Ingrosso en svensk musiker.

Med sitt vinnande bidrag, “Dance You Off”, fortsatte han att representera Sverige vid Eurovision Song Contest 2018 i Lissabon, Portugal, där han slutade i finalen på en sjunde plats.

Som bäst placerade sig Ingrossos version tvåa på den svenska singellistan. 2007 var han och hans mamma med i Allsng på Skansen.

Han var också en del av Diggiloo-turnépaketet sommaren 2007. Benjamin Ingrosso spelade i musikalen Hujeda mej vá vá vá många låtar mellan 2008 och 2009.

Benjamin och Pernilla Wahlgren framförde ett svenskt medley av Jackson 5-låtar på 2009 års Eldsjälsgalan . 2009 porträtterade han Rasmus i Markoolios Rasmus på tv.

Ingrosso gjorde om sin roll som Karlssons lillebror på Göta Lejon i Stockholm 2011. Enligt Benjamin Ingrossos besked i februari 2014 planerar han att fokusera på att skriva låtar istället för att framföra musik.

Debutlåten “Fall in Love” publicerades i oktober 2015 och han framförde den i TV4:s Nyhetsmorgon. TEN Music Group har skrivit på honom på ett skivkontrakt. Benjamin Ingrosso härstammar från en lång rad showbusiness.

Benjamin ingrosso ålder

Emilio Ingrosso, en före detta dansare som numera äger en restaurang, och Pernilla Wahlgren, en artist från Småland, är hans föräldrar. Oliver Ingrossos yngre bror, Bianca Ingrosso.

Förutom att vara brorson till Niclas Wahlgren och Linus Wahlgren är han även sonson till Hans Wahlgren och Christina Schollin. Benjamin Wahlgren Ingrosso är också brorson till Vito och kusin till Sebastian. Det finns många musikaler och pjäser som Ingrosso har varit med i.

Det var med “Hej Sofia” som han vann Lilla Melodifestivalen 2006. På MGP Nordic 2006 representerade han och Sanna Martinez-Matz Sverige med Made. Martinez-Matz kom på andra plats medan Ingrosso delade fjärdeplatsen med resten av konkurrenterna.

För första gången sedan 1985 hade hans farbror Linus Wahlgren spelat in en låt som hette “Jag är en astronaut” (Jag är astronaut). Det blev som bäst andra plats på den svenska singellistan för Ingroso. 2007 var han och hans mamma med i Allsng på Skansen. Han var också en del av Diggiloo-turnépaketet sommaren 2007.

Benjamin Ingrosso spelade i musikalen Hujeda mej vá vá vá många låtar mellan 2008 och 2009. Benjamin och Pernilla Wahlgren framförde ett svenskt medley av Jackson 5-låtar på 2009 års Eldsjälsgalan .

2009 porträtterade han Rasmus i Markoolios Rasmus på tv. Ingrosso gjorde om sin roll som Karlssons lillebror på Göta Lejon i Stockholm 2011.

Benjamin Ingrosso deklarerade i februari 2014 att han, snarare än att göra karriär som musiker, planerar att göra en karriär som låtskrivare. Dance You Off var låten han framförde i Melodifestivalen 2018, som han vann.

I Lissabon tävlade han i den andra semifinalen i Eurovision Song Contest 2018 och tog sig till final. Bidraget slutade sexa i den sista tävlingsomgången.

Once Upon a Time, hans uppföljande album, släpptes samma dag, samma datum år 2021. Det är hans debutalbum på språket och det första som ges ut exklusivt på svenska. Det publicerades den 16 april 2021, andra halvan av albumet, Once Upon a Time.

Benjamin ingrosso ålder
Benjamin ingrosso ålder

By Wishful