Lennart hylands barn
Lennart hylands barn

Lennart hylands barn /\ Hyland var en svensk journalist och tv-värd som arbetade för Sveriges Radio och TV. Han föddes den 24 september 1919 i Tranas i Säby församling och dog den 15 mars 1993 i Engelbrekts församling i Stockholm.

underhållning

Det sägs att han var en kraftfull medarbetare inom sport och underhållning under sin tid.
Den 24 september kommer den berömda programledaren Lennart Hyland att ha levt i hundra år.

“Hyland” kommer att finnas tillgänglig på SVT Play den 22 september bara två dagar tidigare.

dokumentären

Per-Otto Hyland, hans son, vittnar i “smygtitten” av dokumentären som nu finns på SVT Play om en smart kille som också tyngdes av alkoholkonsumtion och personliga frågor.

Han tillägger att när missbruket förvärrades var han tvungen att vända sig till alkohol inte bara för att varva ner efter en lång natt, utan också för att hjälpa honom komma ihåg programmen dagen efter.

I SVT-dokumentären förklarar Per-Otto Hyland mer ingående hur personerna närmast honom räddade dagen.

Mycket av tiden var det mitt jobb att få ut honom från tv-huset när det väl blev så illa att vi som familj inte hade något annat val än att ingripa.

1993 dog Lennart Hyland i en hjärtattack. Nästa år publicerade hans fru Tuss en bok som hette “Att leva med Lennart Hyland” där hon diskuterade deras äktenskap och Lennarts alkoholism.

Hans fru, Tuss Hyland, sa till Expressen 2013 att han inte ville ha någon hjälp för att sluta dricka.

Lars Ragnar Forssberg, författare till “Hyland – legenden och hans period” 2013, berättade om hur Hylands “Hylands hörna” och “Karusellen” trängde in i svenska folksjälarna på 1960-talet. Dessutom är det frågan om hans nedåtgående bana.

Han var inte längre eftertraktad på grund av sin krävande natur och det faktum att folk inte längre litade på honom eftersom han drack så mycket.

Jag tror att han själv hade svårt att förstå vad som hände i den situationen. Han sa till Expressen 2013 att jobbet var hans liv, i samband med bokens utgivning.

Lennart hylands barn

Sonen till Lennart Hyland, Per-Otto Hyland, säger i SVT-dokumentären att hans pappa, Lennart, kan ses som krävande och obehaglig på jobbet.

Det fanns tillfällen då hans observationer var korrekta, men hans förmåga att kommunicera dem på ett sätt som kunde vara till hjälp saknades, och hans råd möttes ofta av fientlighet. Han gjorde sig också till ett mål för förlöjligande.

Ändå fungerar filmen som ett bevis på Lennart Hylands anseende, anseende och anseende. 1969, när han fyllde 50 år, hyllades han av landets konstnärliga och ekonomiska eliter, samt det svenska fotbollslandslaget och många myndighetspersoner.

Hans brorson, Niklas Hyland, var med som barn för att fira Lennart Hylands liv.

Enligt Niklas Hyland, som pratat med Expressen, är det avgörande att måla upp en hel bild av farbrorn.

Hur som helst, jag minns honom som den vackraste gentlemannen i världen, och en man som alltid hittade på nya och intressanta saker.

Han var generös, kvick, artig och allmänt optimistisk. Min pappa fick trots allt ta itu med sin brors sjukdom.

Saker som händer en person som är mindre än smickrande slår tillbaka på ett så stort sätt när det händer. När man blir för stor får man detta som en straff. Det gör att ärendet blir ännu svårare, säger han.

I radio tog Lennart Hyland upp Sven Jerrings mantel som Sveriges ledande sportreporter. Historien om att pucken “glider i mål” under VM-finalen 1962 mellan det svenska hockeylandslaget och Kanada är en av de mest kända.

På 50- och 60-talen blev han nästan ikonisk berömmelse i radio- och tv-världen. En miljon människor lyssnade på hans radioprogram “Karusellen”, som senare anpassades för tv, och “Hylands hörna” gjorde honom till en av landets mest kända figurer.

Den 22 september kommer “Hyland” att finnas tillgänglig på SVT Play, och den sänds på SVT 2 den 27 september.

Trots Expressens insatser vägrar Lennart Hylands söner att kommentera.

Lennart hylands barn

By Wishful