Peter Harryson Vikt
Peter Harryson Vikt

Peter Harryson Vikt /\ Peter Harryson var med sina bandkamrater från “S ska det lta” på en konsertturné. Men en pandemi ingrep.

skådespelaren

Efter att nyligen ha plågats av hälsoproblem har skådespelaren tappat 50 pund, slutat turnera och är nu besatt av matlagning.Jag mår bra tack. Han säger att han inte har känts så här fantastiskt på länge. När Expressen når Peter Harryson frågar han om han vill bli uppringd senare.

kalvkind

Fiskpaté och rödvinsbräserad kalvkind står på menyn medan han väntar på gästerna. Måltider som kräver tjänster från deras personliga kock.

När 73-åringen hör av sig igen kommenterar han att fiskpajen är utsökt.Vi ska ha besök på middag imorgon, säger han. – Det gick bra.

När det gäller att göra den ultimata fiskpatén är han mycket försiktig när det gäller att avslöja sina hemligheter.

– Jag är rädd att jag inte kan hjälpa dig med det. Det bör ingå som en del av koden. Men jag använder det fortfarande.

Det är en fantastisk fisk att äta. Eftersom det är grått är det svårt att märka. Fisken i sig är å andra sidan en otrolig kulinarisk njutning.

Han har kunnat ägna sig åt en livslång hobby när pandemin rasar. Han har mer tid att laga “avancerat kök” hemma. Det finns dock inga planer på att skapa en egen restaurang inom en snar framtid.

– När jag var liten undrade jag över det. Han skrattar, men då vill man vara med lite och man vet inte hur länge man orkar. Peter Harryson var värd för SVT:s långdistanslöpare, “Så ska det låta”, med pianisterna Anders Berglund och Robert Wells.

https://www.youtube.com/watch?v=ZbMdIBmLryE
Peter Harryson Vikt

Inför deras återförening repade de populära tre sig för mycket. Pandemin slog dock till precis innan de skulle ge sig ut på turnén “Original on Tour”.

Efter en lång period av tester och misstag har Peter Harryson beslutat att ställa in turnén.

– Vi hade övat på det så mycket att vi var praktiskt taget klara. Efteråt släpptes den ordentliga coronaexplosionen lös! Det fick ställas om flera gånger. Det var dags för oss att ta ett beslut till slut. Han fortsätter: “Det gick inte”, säger han.

– Det framstår som lite snobbigt att inte hända. Jag är väl medveten om de händelser som har inträffat under det senaste drygt ett år. På grund av detta är det förståeligt. För två och ett halvt år sedan gick tv-profilen igenom en sjukdom.

Han lades in på sjukhus för 22 operationer efter att ha fått blodförgiftning i benet. Han tillbringade 15 veckor på sjukhuset. Hans hjärta slutade slå och han förklarades kliniskt död.

– Ett tag funderade jag på att helt enkelt försvinna. Det var enkelt att dö, sa han till Expressen för ett år sedan.

Det är inte ovanligt att det finns ett guldkant i ondskans moln. Peter Harryson sitter i samma båt. Han kunde vända sin diabetes efter flera veckor på sjukhuset Jag mår bra tack. Jag har inte känt mig så här fantastisk på länge. Under de senaste åren! Han påstår.

När han låg på sjukhuset avslöjade “Så ska det låta”-värden hur han inte kunde äta eftersom han inte kunde få tag på mat. Kampen för att gå ner i vikt fortsätter dock.

När detta skrivs väger jag 85 kg. Jag har gått ner 50 kilo sedan jag vägde mig senast. Det finns bra saker i världen!

Vi kommer tillbaka snart nog.Peter Harryson och hans fru Charlotte Kuylenstierna, 73, bor i centrala Göteborg.

De kommer att fira sin 50-åriga bröllopsdag i slutet av september. Detaljerna kring guldbröllopet håller fortfarande på att utarbetas, men resan till Stockholm ligger nästan säkert i korten.

För att se våra barnbarn var jag och min man tvungna att välja mellan Stockholm och Göteborg, eller skita i allt och åka någonstans. Vi vet fortfarande inte säkert.

Nu trivs han med livet som pensionär. Beroende på hur allvarlig pandemin är kan det förekomma några mindre händelser under hösten. Å andra sidan saknar han inte att resa alls. När han inte lagar mat ägnar han all sin tid och energi åt det.

På morgonen tänker jag på vad jag ska göra till frukost och på kvällen tänker jag på vad jag ska äta till lunch. Han fortsätter: Det är det jag tänker på.

Jag är i alla fall inte säker på om jag är sugen på att åka på turné längre. Min faktiska ålder är 73. Den där pensionärsidén är inte så konstig, nu när jag tänker efter.

Harrysons långa och framgångsrika karriär som underhållare, sångare och tv-personlighet förblir obestridlig vid 73 års ålder.

SVT:s mångåriga och populära program, S ska det lta, visade honom, Robert Wells och Anders Berglund under flera år.

Men det är allt som finns! När Robert Wells pratade med Hänt i somras konstaterade han att de tre första åren av hans karriär var de roligaste i hans liv.

Peter Harryson Vikt
Peter Harryson Vikt

By Wishful