Världens äldsta mamma
Världens äldsta mamma

Världens äldsta mamma /\ Yerramatti Mangayamma, som födde tvillingdöttrarna Rama och Uma vid 73 års ålder, omnämns som “världens äldsta mamma”.

inkluderade


Hon berättar nu om sitt liv efter mirakelfödelsen, som inkluderade hennes mångåriga make Rajas död.

föräldraskapet


Yerramatti Mangayamma hävdar att även om han bara hade ett och ett halvt år med sina döttrar så kunde han uppleva glädjen i föräldraskapet innan han gick bort.

Efter att ha upptäckt att hon hade fött tvillingar vid 73 års ålder 2019 blev Yerramatti Mangayamma en internationell sensation. Rama och Uma är nu två år gamla, och Yerramatti har hunnit bli 75 år.

Hon och hennes döttrar förlorade Raja förra året, vid 84 års ålder, efter att en hjärtinfarkt gjorde slut på hans långa och lyckliga liv.

När jag tänker på att han inte längre är bland oss ​​får jag tårar i ögonen. Yerramatti Mangayamma hävdar att även om han bara hade ett och ett halvt år med sina döttrar kunde han uppleva glädjen i föräldraskapet innan han gick bort.

Yerramatti och Raja var gifta under större delen av sitt vuxna liv och gjorde allt de kunde för att bilda familj, inklusive besök hos de främsta fertilitetsspecialisterna och intag av receptbelagda mediciner. Inget fungerade dock.

“Den barnlösa tanten” har varit smeknamnet Yerramatti fått genom åren av hennes grannar. Att se en stråle av hopp kom inte till henne förrän 2018.

Då fick Yerramatti veta om en kvinna i hennes hemstad i 30-årsåldern som hade genomgått IVF-terapi och lyckats bli gravid. Då var Yerramatti 70 år och valde att träffa en läkare och påbörja terapi.

Yerramatti fick helt klart efter att ha klarat en läkarundersökning och hon kunde använda parets besparingar för att betala för sin första omgång IVF, som kostade cirka 7 000 kronor. Äggdonatorn hjälpte Yerramatti eftersom hon inte längre kunde generera egna ägg.

Vid en ålder av fyrtiofem började Yerramatti Mangayamma uppleva symptomen på klimakteriet. En livslång strävan efter att bli mamma krossades. Till och med adoption låg på bordet för paret.

– Det var som om en dörr stängts bakom mig. Vi funderade på att adoptera ett barn, men beslutade slutligen emot det.

Mangayammas rykte spred sig som en löpeld över landet så fort hon gjorde sin offentliga debut. Barnlösa tanter nämnde henne som sådan.

Världens äldsta mamma

En välsignelse från höjden skulle dock avslöjas 2018 Till exempel hade Yerramatti Mangayamma hört talas om en IVF-mamma i 30-årsåldern.

Yerramatti Mangayamma, en barnlös kvinna i 70-årsåldern, sökte råd från en specialist för att se om konstgjord insemination, IVF, ens var tänkbar för henne.

Pappa Sitarama Rajarao sa till BBC Telugu att han och hans fru är “mycket extatiska”.

Genom att använda ett donatorägg som befruktats av hennes mans spermier var IVF-behandling effektiv för Mangayamma Yaramati, och hon blev gravid.

Trots Mangayamma Yaramatis höga ålder tror hennes husläkare, Uma Sankar, att de hade turen att deras IVF-förfarande var effektivt vid första försöket.

Mangayamma Yaramati hävdar att parets infertilitet har fått dem att undvikas och förvisas från sin hemstad.

De kallade mig en “barnlös dam”, säger hon till BBC Telugu på sitt modersmål. Det här är den lyckligaste tiden i mitt liv, eftersom vi har försökt så många gånger och träffat så många läkare.

Det var inte förrän efter att han redan hade hjälpt Yerramatti med IVF som Dr Umashankar Sanakkayala fick reda på hur gammal hon var.

– Jag antog felaktigt att Yerramatti var i 50-årsåldern eftersom så många människor i Indiens äldre befolkning saknar officiell dokumentation av sina födslar.

Min förvåning var total när jag fick veta att hon var 73 när hon var gravid i åttonde månaden.

Ändå var hon vid utmärkt hälsa. Mina tjänster är begränsade till de som har klarat sina läkarundersökningar före äktenskapet, som hon hade.

Till en början var läkarna misstänksamma, men 70-åringen klarade alla hälsoundersökningar. Ingreppet kostade paret alla deras pengar, eller cirka 7 000 kronor. Äggdonatorn hjälpte Yerramatti eftersom hon inte längre kunde generera egna ägg.

Vad Yerramatti och Raja förväntade sig att hända 2019 visade sig ett år senare. Hon skulle föda parets första barn.

När hon födde tvillingar i september samma år gjorde hon det via kejsarsnitt. Varje barn vägde cirka två kilo och var vid perfekt hälsa.

Världens äldsta mamma
Världens äldsta mamma

By Wishful