Farbror melker ålder /\ Torsten Casimir Wilhelm Florusson Lilliecrona var en svensk skådespelare. Han föddes i Jönköping och dog i Höganäs, Skne län, den 15 oktober 1999, 71 år gammal.
I filmen Vi p Saltkrkan spelade Lilliecrona farbror Melker. Hon är dock mest känd för den rollen. Född av Florus Lilliecrona och Gerda, som var född Lundberg. 1637 blev Lilliecrona medlem av kungafamiljen.
Han är född och uppvuxen i Södertälje som ligger mitt i stan. Lilliecrona hoppade av gymnasiet för att bli skådespelare. Efter att ha tagit teaterlektioner hos Gabriel Alw gick han 1940-1943 på Dramatens elevskola och lärde sig mycket om teater.
Efter en tid på Wasa-teatern i Finland åkte Lilliecrona tillbaka till Sverige för att arbeta med privata teatrar. För sin första stora föreställning spelade han Broken Angels 1952 på Alléteatern i Stockholm, och det blev en stor hit!
I början av 1960-talet var hon en del av Lilliecrona TV-teaterns skådespelare. 1962 anställdes han av Göteborgs stadsteater där han stannade till 1992.
Allt började med tv-programmet Vi p Saltkrkan (1964). Sedan kom filmerna Tjorven, Btsman och Moses (1964), Tjorven och Skrllan (1965), och… Tjorven och Mysak! (1966). (1966). Han var gift med Gun Malmhed (född 1934).
Hur gammal var farbror Melker? För att vara säker på att du inte tror på vad du ser bör du gnugga dig i ögonen. Det här är tio gånger äldre än skådespelarna, och vi är inte säkra på vad vi ska göra av det!
Farbror melker ålder
Astrid Lindgrens magiska värld, även om det var länge sedan jag var barn, är fortfarande kul för mig att besöka.
Det spelar ingen roll om du läser en bok, tittar på en film eller tittar på ett TV-program. Ett tag kan du bara vara i en nostalgisk värld.
Det är också hur du har lärt dig om karaktärerna och vuxit till att älska dem genom åren.
Många gillade farbror Melker, spelad av skådespelaren Torsten Lilliecrona, för att han var så rolig.
Detta hände sedan stjärnan som alla älskade också. Astrid Lindgren har varit populär länge. Människor från många generationer har vuxit upp med hennes böcker.
Än idag har hennes visdomsord fortfarande stor inverkan på oss. Hennes böcker och filmatiseringar är en stor del av den svenska folksjälen.
Unikt: Hon kunde visa hur det var att växa upp och bara vara ett barn utan dess like.
Även om det var länge sedan Astrid Lindgren dog lever hennes arv vidare genom hennes barn och hennes filmer och tv-program.
När hon jobbade hela sommaren fick hon 2 500 kronor i lön, vilket är tolv avsnitt. Det säger Friberg och Aftenposten.
På den tiden fanns det inga standardkontrakt för barnskådespelare, så det fanns inga regler. Våra föräldrar tyckte att lönen var bra, men de tyckte också att det var kul för oss barn att göra.
Så länge jag har sålt DVD-skivor har jag tjänat upp till 4 000 kr om året.
Vi vet också att filmkonst kan få saker att hända som den goda fen i Askungen. Men vissa saker är väldigt intressanta. Sverrir Gudnason kunde ha spelat farbror Melker i Saltkrkan, eller Pernilla Wahlgren är lika gammal nu som hon var när vi såg Doris i Jönssonligan.
Det här är ungefär så. Det här är en lista med 20 bilder på svenska skådespelare som alla är i ungefär samma ålder när bilderna togs. Chockerande, eller hur?
De kom ut 1964 och blev snabbt en favorit i svenska hem.
“Farbror Melker, vet du vad?” är en av de mest kända replikerna från föreställningen. Folk frågar också: “Farbror Melker, varför badar du alltid med kläderna på?”
1963 började inspelningarna. De tillverkades mestadels på ön Norröra i Stockholms skärgård.
Farbror Melker, spelad av Torsten Lilliecrona, var en av de mest älskade karaktärerna i filmen. Han var bara underbar och rolig.
Filmbolagen har tjänat mycket pengar med “Saltkrkan.” Det visar sig att barnskådespelarna fick nöja sig med några tusen dollar. Vår lön var lite låg, säger Louise Edlind Friberg.
För 50 år sedan gjordes de första “Saltkrkan”-avsnitten. Louise Edlind Friberg, som spelade Malin i tv-programmet, säger att lönen för barnskådespelarna var dålig.
– Det var väldigt roligt att spela in både tv-programmen och filmerna. Jag vill inte framstå som arg. Louise Edlind Friberg sa till Aftenposten att om sanningen kommer fram så var vi ungar lite korta på lönen.