0 0
Read Time:3 Minute, 29 Second

Linnea Unga Föräldrar /\ Linnéa är ett svenskt förnamn för tjejer. Den har två ursprung, som båda är knutna till Carl Linnaeus, en berömd svensk 1700-talsforskare som senare adlades till Carl von Linné. Människor har i första hand döpt sina barn efter honom.

Linnea Unga Föräldrar
Linnea Unga Föräldrar

Linné och Linné har använts som tilltalsnamn, främst för pojkar, och en enkel justering ändrar namnets kön till kvinnligt. För det andra har föräldrar kallat sina spädbarn efter Linnéa tvillingblomman, som fick sitt namn efter Linné. Linnés efternamn kommer från det svenska ordet “Lind”, som syftar på linden (lind).

Linnéa eller Linnea var det sjunde populäraste flicknamnet i Sverige 2008, och det populäraste namnet i Norge. Den rankades 17 i Sverige och 7 i Norge 2013.

Bebismys, dagligt kaos och oändlig kärlek! Här får du en ärlig titt på hur svårt och givande det kan vara att bli förälder i ung ålder.

Vi arbetar som fältkuratorer för att garantera att barn och unga på Lidingö trivs och får en trygg uppväxt. Du kan alltid kontakta oss, och om du vill kan du vara anonym. Vi finns här för dig, oavsett om du är barn, tonåring eller vuxen.

Jag är kursansvarig och lärare för Möta barn och unga i tuffa livssituationer, olika former av sociala relationer i klassrummet samt Våld i barn och ungas vardag.

Dessutom undervisar jag ytterligare kurser inom institutionen, handleder och granskar uppsatser för en mängd olika kurser samt rekryteras som extern föreläsare i ämnen som barn, våld, kvinnofred och familjerätt. Sociologi, socialt arbete, genusvetenskap och kriminologi hör till de ämnen hon tidigare har undervisat i.

Kerstin Erlandsson och Hampus Alowersson var 16 och 17 år när de blev gravida. Bianca föddes efter att de två unga individerna gick med på att behålla barnet. Familjer gick samman för att stödja valet att behålla barnet.

Något som bara ett fåtal personer gjorde. – Jag har stött på folk som anser att jag borde ha gjort abort för att de tror att de vet bättre. Eller att jag är för ung för att bli mamma, eller att min familj är olycklig att behöva bo med mig och mitt barn.

När det kommer är det svårt. Jag vill inte bli berörd och vägrar att bli berörd. Men som Kerstin Erlandsson i programmet Unga föräldrar påpekar är det inte tänkbart.

Ludmilla Rosengren kan beskrivas på en mängd olika sätt. en mamma som har förlorat sin tonårsdotter Doktor. Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att minska antalet självmord. Terapeut, författare och företagare.

Vi träffas i hennes reception, där hon också bedriver simskola för barn och vattengymnastik för vuxna. Linnés Simskola är välkänd bland Uppsala småbarnsföräldrar. Men det är möjligt att simskolans namn fick den av Linnés dotter Linnéa när hon var barn.

När detta händer är den unge personen benägen att isolera sig, vilket gör honom ännu mer ensam. Känslan av att vara helt ensam med sina problem och en känsla av hopplöshet växer. Självmord framstår ofta som en utväg i denna situation.

– De flesta förstår dock att om döden är ett alternativ är mina problem troligen fortfarande hanterbara på något sätt.

Olyckor händer då och då. Ludmilla Rosengren menar att det finns många möjligheter att förhindra att detta händer längs sträckan. Att jämföra hur man uppnår nollseende i trafiken med hjälp av förebyggande säkerhetsåtgärder som mitträcken, krockkuddar, fartkameror och så vidare.

– Vi måste betrakta självmord som en olycka och vidta förebyggande åtgärder till följd av denna förståelse.

Vi vet att risken för en trafikkrock är betydligt högre om du är sömnig, har bråkat med din partner, inte ätit frukost och det är halt och mörkt ute. Om du får ett möte i det läget och det är i fel fil, finns det en god chans att det kommer att sprängas.

Linnea Unga Föräldrar
Linnea Unga Föräldrar

Ludmilla ser unga människor med psykisk ohälsa i sin reception som KBT-terapeut. Många människor har strosat runt på anläggningen utan att söka hjälp.

– Det är många saker som inte fungerar, som läkarbrist och höga väntetider. “Du är tuff, du är inte viktig, håll dig borta från oss”, står det till de som söker hjälp. Det är ingen överraskning att många människor blir suicidala längs vägen.

About Post Author

adword ads

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %