Thu. Jun 8th, 2023
0 0
Read Time:3 Minute, 36 Second

Jonna sundling pojkvän /\ Den svenska längdskidåkaren Jonna Patricia Marie Sundling bor i Umeå. Hon åker skidor för Pite Elite och är en del av laget.

Jonna sundling pojkvän
Jonna sundling pojkvän

I den individuella sprinten har Sundling tagit två guldmedaljer, vid VM i Oberstdorf 2021 och OS i Peking 2022. Det är hans bästa prestationer. Vid VM 2021 tog hon och Maja Dahlqvist också en guldmedalj i sprintstafetten. Det blev även bronsmedaljer till Sundling och samma duo som tog silver i sprintstafetten 2022.

Stora saker hände med Sundling som ung. Vid de olympiska ungdomsspelen 2012 tog hon silver för sprinten. Så här fungerar det: Efter detta tog hon guldmedalj vid junior-VM i Liberec, Tjeckien, 2013.

Hon ingick i ett svenskt lag som tog guld med Sofia Henriksson, Stina Nilsson, och Julia Svan. Det var året därpå som hon tog två guldmedaljer vid junior-VM i Val di Fiemme. Hon vann den individuella sprinten och stafetten med Henriksson, Anna Dyvik, och Maja Dahlqvist.

Det var den 15 februari 2015 som Sundling gjorde världscupdebut. Hon slutade 50:a på 10 km frisim. En dryg månad efter sitt första världscuplopp tävlade hon i Lahtisprinten och kom på sjua. Hennes första pallplats kom den 16 mars 2018.

Hon kom tvåa bakom Hanna Falk på Falunsprinten, som var hennes första lopp på pall. Detta skedde den 30 november 2018. Hon vann säsongens första sprint i Lillehammer före Stina Nilsson och Sadie Bjornsen. Detta var deras första världscupseger, och de gjorde det inför sina vänner.

Namnet Jonna Sundling pratas om hela tiden idag. Linn Svahn och Maja Dahlqvist gick inte så bra som de skulle på skid-VM igår, så hon tog steget.

Det krävdes mycket jobb för Jonna att vinna guldmedaljen för Sverige i sprint, men hon gjorde det väldigt bra. Många är glada för hennes skull, men Anton Olofsson är den ende som bryr sig så mycket om henne som han borde.

Jonna sundling pojkvän

Det är bara så. Det är alltid dåligt när hon tävlar, men den här gången blev det lite extra stress. Det är nästan för mycket för dig, eftersom du bor i så mycket. Hon gjorde det så bra i första racet, och sedan i kvarten och semi, vilket gjorde Antons humör ännu bättre.

– Man är alltid i fullt flöde. Det är klart att det går snabbt och att saker kan hända. Jag tycker att hon har gjort ett bra jobb med den situationen för två år sedan.

Om du sa till dig själv att du kunde få en VM-medalj eller till och med ett VM-guld, då skulle det falla samman. Det här kunde ha varit väldigt roligt. Nu ska guldet firas, men det blir ingen jättefest för paret att ha riktigt roligt.

När skidåkare tävlar är det alltid lite extra speciellt, men nu när vi har varit ifrån varandra har det varit ännu mer speciellt eftersom vi har varit ifrån varandra. Jag tror att det skulle vara trevligt att bara landa och ha någon form av normalt boende.

Sen får vi se när hennes säsong är över om vi kan nå någonstans. Anton: Jag vet inte om du är modig nog att gå någonstans. Du kommer förmodligen inte att göra det, men vi ska försöka fira det på något sätt.

Sundling tog sitt första SM-guld som senior i januari 2016. Han vann den individuella sprinten i Pite och gjorde det så bra. Detta skedde igen nästa år när SM pågick i Söderhamn. Hon vann ytterligare ett guld i samma event.

Hon fick ge upp världsmästerskapen 2017 eftersom hon var sjuk. Detta var hennes första stora titel som senior. Under VM i Seefeld 2019 gjorde hon istället sitt första framträdande på ett mästerskap. I den individuella sprinten tog sig Sundling till final. Eftersom hon ramlade precis innan upploppet bröt hon staven och kom på fjärde plats.

Jonna sundling pojkvän
Jonna sundling pojkvän

Vid världsmästerskapen i Oberstdorf 2021 gjorde hon allt det bästa och hon vann alla medaljer. Före Maiken Caspersen Falla och Anamarija Lampi var hon världsmästare i den individuella sprinten den 25 februari. Hon slog dem båda till titeln.

Det var den 28 februari som hon och Maja Dahlqvist tog guld i sprintstafetten. De slog de schweiziska och slovenska lagen med rejält. Efter detta valdes hon ut att springa startsträckan i stafetten, där laget kom på en sjätte plats.

About Post Author

adword ads

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *