Pia sundhage familj
Pia sundhage familj

Pia sundhage familj /\ Den svenska fotbollstränaren och ex-spelaren Pia Mariane Sundhage. Hon är damlandslagets huvudtränare i Brasilien.

Sundhage

Även om Sundhage tillbringade större delen av sin professionella karriär som forward, spelade hon även som mittfältare och sopare för det svenska landslaget.

VM-silver

Tränaren Pia Sundhage styrde sitt lands damlandslag till två OS-guld och ett VM-silver under sin tid, som sträckte sig 2008 till 2012.

Hennes prestationer gav henne utmärkelsen FIFA World Coach of the Year 2012. Från 2012 till 2017,

Sundhage tjänstgjorde som huvudtränare för det svenska damlandslaget i fotboll, där hon vann en.


Som Pia Sundhage redan har sagt, skulle hon som barn låtsas vara en man som hette Pelle och spela fotboll med andra killar i hennes egen ålder.Då hade hon svårt att förstå hur mycket som förändrats de senaste åren.

Pia sundhage familj

Jag gör det jag gör för nästa generations bästa. När man tittar på en kvinna i dag kan hon spela professionellt i nationer över hela världen.

Tyvärr var detta inte fallet för mig; Jag besökte Rom och Lazio men återvände tomhänt. Pia Sundhage konstaterar dock i podcasten “Allas sport” att hon kunde känna sig lite mer professionell.

Hon fungerar nu som den brasilianska damlandslagskaptenen. De gjorde ett betydande framsteg på detta område genom att introducera.

Pia sundhage familj
Pia sundhage familj

By Wishful