Pia sundhage fru /\ Svenska fotbollstränaren Pia Mariane Sundhage är uppkallad efter henne. Sundhage var också en proffsspelare. Hon är huvudtränare för Brasiliens damlandslag, och hon är ansvarig för dem.

Pia sundhage fru

Som spelare spenderade Sundhage större delen av sin karriär som forward och gjorde flest mål för det svenska landslaget. Hon spelade också som mittfältare och sopare ibland.

Pia sundhage fru
Pia sundhage fru
Pia sundhage fru
Pia sundhage fru

Pia sundhage fru

Pia sundhage fru

Han var huvudtränare för USA:s damlandslag från 2008 till 2012. Han ledde laget till två guldmedaljer vid OS och en silvermedalj vid världscupen.

Hennes framgångar ledde till att hon utsågs till årets FIFA-tränare 2012, vilket gjorde henne väldigt glad. Sundhage blev huvudtränare för det svenska damlandslaget i fotboll från 2012 till 2017.

2016 tog jag en silvermedalj i OS. Inför EM möts landslaget för ett tio dagar långt uppladdningsläger.

Första delen av mötet blir i Göteborg, sedan flyttar mötet till Växjö och avslutas med match mot Skottland på tisdag. Så här fungerar det:

Pia sundhage fru

Därefter, den 17 juli, tar Sverige emot de olympiska mästarna Tyskland i den första matchen i EM. Ryssland och Italien kommer att spela i gruppen efter det.

Det är vad som kommer att hända om Sverige vinner. Om de gör det blir det den 6 augusti.

Äntligen är Sundhages tid gjord. Den svenska förbundskaptenen sa på spelarhotellet i Göteborg att hon har bestämt sig för vad hon ska göra härnäst.

special info

Tanken på att kissa i detta har slagit mig. Men det kommer inte att hända. Även om jag vill spela fotboll efter EM har jag bestämt mig för att jag vill fortsätta spela även efter det.

– Jag vill göra det mer än jag har gjort de senaste åren. Peter Gerhardsson kom in i rummet som ny lagkapten i landslaget och alla hejade på honom. De senaste åren har tränaren varit ansvarig för Häcken.

Det stod klart att han skulle bli en storspelare i allsvenskan. Han berättade för laget från Hisingen att han lämnar tidigt på säsongen. Nästa sommar börjar förbundskaptenen för ett A-landslag för första gången ett nytt jobb.

I presskonferensen säger Gerhardsson att det har varit lång tid att fatta beslutet, men han är glad över att kunna göra något som är väldigt viktigt i svensk fotboll. Han säger att det blir en ny grej att utbilda kvinnor.

Det är sant att jag just nu inte ens har den bästa kontrollen över damfotbollen i min familj. Min fru har det. Det kommer dock att hända. Jag lovar att jag kommer att vara bättre än henne i längden.

säger han med ett leende.

EM är över och Pia Sundhage säger att hon kommer att missa alla träningar, matcher och mästerskap.

Det är inte allt. Det viktigaste är ändå att få mycket uppmärksamhet så att man kan prata om damfotboll och nå ut till en bred publik.

Se dig omkring i lokalen där media väntar på att få prata med spelarna och Sundhage. Hon ser inte någon av USA-spelarna eller Sundhage.

Jag kommer att sakna det här. Det finns en chans att säga bra saker om damfotbollen. Att ha gått med på nästan allt är väldigt viktigt för mig.

– Det kommer att bli mycket mer uppmärksamhet kring våra mästerskap, men jag skulle vilja att det håller i sig. Men vi har misslyckats där.

Sundhage tycker att eftersom hon är kvinna och landslagets kapten har hon fått ta itu med mycket olika saker.

– Jag får många frågor som jag måste svara på och ha en åsikt om eftersom jag är kvinna och fotbollstränare. Det är samma sak för spelarna också

När man är kvinna måste man på något sätt stå upp för sitt kön. Peter Gerhardsson jobbade närmast som tränare i Häcken. Pia Sundhage heter den som skrivit denna våning.

Gerhardsson tar över när EM är över nästa sommar. Nyligen skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig till nästa sommar.

Pia sundhage fru
Pia sundhage fru
Pia sundhage fru
Pia sundhage fru

Pia sundhage fru

Pia sundhage fru

– Jag har mycket tid att förbereda mig. Det är bra för mig. Jag vet inte ens vad de flesta i min familj vet om damfotboll just nu.

Min fru har spelat i ett svenskt damlag som hon brukade vara med i. Gerhardsson säger att i höst lovar han att han ska veta det mesta om familjen. Gerhardsson, som har undervisat Bälinge tidigare, säger att han kommer.

By Wishful