Edvin Anger Längd
Edvin Anger Längd

Edvin Anger Längd /\ Pite stod värd för SM-sprinten och flera av Sveriges lysaste unga prospekt tävlade. Edvin Anger, junior, var den mest aktiva deltagaren.

Detta

Till sist triumferade sarnakaren i finalen – jag är sjuk! Inför detta är jag inte säker på vad jag ska göra. Efter guldloppet sa Anger till SVT Sport att det var som en dröm som gick i uppfyllelse.

Som SM-sprintguldmästare står Edvin Anger för att applådera publiken.

Hesarna

Den där erkände Hedemora-baserade Hesarna IK-spelaren Edvin Anger lyste definitivt i Pite denna SM-dag. I prologen var han klart snabbast, och han vann nästan troligen både kvart och semi.

Efter det var det häpnadsväckande att han kunde dominera finalen på det sätt han gjorde. Hög fart och en lucka till stadion och upploppet etablerades av honom. Han hade ett stort övertag gentemot de andra åkarna när han började loppet.

– Den 15 traditionella formen verkar ha stått kvar. Ilska säger till SVT att det var en fantastisk dag.

Följande är hans syn på den breda marginalen:

Edvin Anger Längd

“Jag hade ingen aning om att jag hade en så massiv kudde,” sa hon. Jag ville inte chansa. Men så vände jag mig om och insåg hur långt de hade kommit. En illamående känsla. Helt klart det bästa jag någonsin gjort

Ilska kände det som en betydande återbetalning för JVM:s fall i sprintfinalen på norska Lygna.

– Att jag kunde åstadkomma det här efter JVM var ett stort nedslag. Att jag kunde komma hit och tävla mot OS-åkare och komma överst med så stor marginal. Det är bortom ord.

Erik Silfver i IFK Ume slutade tvåa, knappt före George Ersson, förstaårssenior i Falun Borlänge. Karl-Johan Westberg, Boras SK, Gustaf Berglund, IFK Mora SK, och Emil Danielsson, Högbo GIF, var tävlingens fyra vinnare.

Anton Persson, Falun Borlänge SK, och Calle Halfvarsson, Sgmyra SK, var de två tävlande som hade beräknats ligga närmast finalen. Vissa av siffrorna sjönk med en och tre hundradels procent.

Anger tog silver på 15 kilometer frisim och brons i fristilssprint vid Junior-SM i längdskidåkning 2019.

2020 kommer han att tävla för Sverige i ungdoms-OS-vinterspelen. I längdskidåkningen tog han silver bakom Norges Nikolai Holmboe, med Sveriges Albin ström på tredje plats. Aleksander Holmboe och Nikolai Holmboe slutade tvåa respektive trea på sprinten.

Edvin Anger Längd
Edvin Anger Längd

By Wishful