Emma frans familj
Emma frans familj

Emma frans familj /\ Emma Frans är en pedagog och en debunker av farliga lögner, och har blivit allmänt erkänd. Som barn växte Emma Frans upp i ett akademiskt hushåll i Uppsala, Sverige.

Det va

Med egna ord har hon framställt sin barndom som tumultartad. Det var två psykologföräldrar som skilde sig medan Emma var liten.

Det fanns

P1 Emmas Sommar beskrev breven hon och hennes familj skickade till varandra när hennes mamma hade ekonomiska svårigheter att betala hyran. Det fanns mycket intelligens och intresse för huset, men den ekonomiska situationen var mindre lycklig.

Ett hus utan böcker och massor av pengar var vad jag letade efter. Medan en av mina vänner hade en pool i sin källare var våra telefoner avstängda, konstaterade hon i avsnittet.

Emma har nu en egen familj. Hon och hennes två barn, Klara och Valter, bor i Uppsala med sin man Hans Ahlberg. Hennes första förlossning var minst sagt traumatisk.

Emma frans familj

Hon drabbades av en stroke vid födseln, varför hon föddes med ett allvarligt snitt.

Hon har en lättare cp-skada. Till slut blev det en svår och oväntad förlossning. När Dagens Nyheter intervjuade mig konstaterade Emma att jag var otroligt sårbar.

Hon har lite stel i ena fotleden, men hon går i skolan, cyklar, simmar, och deltar i fotbollsträning. – Eftersom det finns så mycket information om covid-19 har hon blivit en ännu mer framträdande röst i bruset.

Karolinska Institutets doktor i medicinsk epidemiologi och expert på coronaviruset ses flitigt i tv och i tryck. Tittare och läsare har vant sig vid hennes lättillgängliga uppträdande och torra humor, men vad vet de mer om henne?

Allt fler känner igen Emma Frans som en ledande forskare. På Svenska Dagbladet skrev hon en essäserie som undersökte äktheten och vetenskapligheten hos ett flertal dramatiska nyheter såväl som populära studier, kallad Vetenskapskollen.

Emma frans familj
Emma frans familj

By Wishful