Fredrik backman familj
Fredrik backman familj

Fredrik backman familj /\ Fredrik Backman är en välkänd bloggare, författare och krönikör i hemlandet Sverige. Ove, Things My Son Needs to Know om världen.

Beartown

My Farmor Bad Me to tell You She’s Sorry, Britt-Marie Was Here, Beartown, Us Against You och Anxious People skrevs alla av honom.

Utöver

I hemlandet Sverige var böckerna alla bästsäljare nummer ett. Utöver engelska har Backmans skrifter översatts till över två dussin andra språk.


Helsingborg, Skåne, Sverige är där Backman växte upp. För närvarande medverkar han i de svenska tidningarna Helsingborgs Dagblad och Moore Magazine.

En man som heter Ove, Backmans första roman, kom ut 2012. Den 25 december 2015 släpptes filmatiseringen av romanen.

Filmlance, ett svenskt produktionsbolag, har förvärvat rättigheterna att anpassa Beartown för tv. Han har låtit översätta ett antal av sina böcker till engelska.

Hans debutroman, En man som heter Ove, låg kvar på bästsäljarlistan i 42 veckor efter översättningen till engelska.

Fredrik backman familj

Först köpte Atria rättigheterna till sina andra romaner och lät översätta dem till engelska efter populariteten av hans debutroman.
Backman är en av Sveriges mest populära författare och han arbetar just nu med en ny roman, Folk med ilska. Som ett resultat av sin omfattande läsning har han samlat på sig en imponerande novellsamling av författare som Ove, Britt-Marie och Björnstad.

Samtidigt är han en av de mest obskyra författarna. Några intervjuer finns tillgängliga, men han “inte jättemnga” av dem.

Resten av livet kommer han att fortsätta att bo i Stockholm med fru och två barn. I staden skriver han varje dag när han sitter vid sitt eget privata skrivbord.

Jag är övertygad om att jag är kapabel att leva ett liv som är så stressfritt som möjligt på alla plan. När folk frågar mig om jag vill gå ut och äta.

oavsett om det är en måltid, en drink eller ett mellanmål, säger jag till dem att min pappa jobbar i datorbranschen och att när de frågar mig om jag vill gå på restaurang , säger jag,

“Nej, Fredrik tycker inte att det är rätt att ha rätt”, som Fredrik Backman förklarade i sitt morgontal i P1.

Fredrik backman familj
Fredrik backman familj

By Wishful