jacob de geer familj
jacob de geer familj

Jacob de geer familj /\ Stora Wäsby slott i Upplands Väsby, Sverige, är där De Geer växte upp. Christina var lärare och Carl de Geer var bankman och de uppfostrade sin son i sina respektive yrken.

De Geer

Handelshögskolan i Stockholm gav De Geer en magisterexamen i företagsekonomi 1999.

Martin Lorentzons

Som den första anställde hos Martin Lorentzons TradeDoubler, en digital marknadsföringsfirma, anställdes de Geer 1999.

Tre Kronor, en reklambyrå, och Ameibo, en webbplats för videodelning, grundades tillsammans av de Geer 2007 efter att han lämnade TradeDoubler. 2010 sålde han båda företagen han ägde.

Medgrundare av Zettle, ett mobilt finansiellt teknologiföretag, 2010 hjälpte de Geer till att lansera företagets första produkt, en liten chipkortläsare för mobila enheter.

Som ett resultat av att hans före detta fru misslyckades med att hantera kreditkortsbetalningar under en mässa, kom han på idén till Zettle.

Zettle såldes till PayPal 2018 för 2,2 miljarder dollar av de Geer.Zettles vd, De Geer, är kvar i Stockholm, där företagets huvudkontor finns.

Jacob de Geer tycker att han har en bra idé. Kanske är detta hans bästa arbete hittills. Han har fastnat för samma idéer länge nu. Bara en brist kvarstår i Hans ögon:

Han har älskat sin fru för att inte slutföra den. När han får sina egna idéer blir han ännu mer produktiv.

När jag stod där, upplyft av mitt arbete, fann jag mig själv tomhänt. Det är möjligt att idéer från och med nu kommer att krossas. Tre startups, eller hur?

Trots detta hamnar Jacob på en välbekant adress i Stockholm, där han följer ett spår som leder till en man som han har känt sedan barndomen. Vad hindrar honom från att diskutera saken med en likasinnad person? Är det inte kul med ett lätt mellanmål?

Jacob de geer familj

För skojs skalle finns två män, som båda är försäljare. Stöta och blåser ut en idé till skallen, som båda är män.

En man som heter Magnus Nilsson har Jacobs mamma, som träffade honom på en lunch nyligen, och berättade att han inte hade så mycket att bjuda på för tillfället. Han har lämnat sin arbetsplats och sitter just nu i en mängd olika styrelser. Otroligt, som Jacob själv.

Magnus Nilsson, en 55-årig kille, slår upp sina dörrar, presenterar sig som Magnus Nilsson och visar in honom på sitt kontor. När Jacob äntligen har kunnat klargöra sin sanna identitet säger mannen:

“Bara en sak innan vi börjar, inga idéer nu. Det är svårt att uttrycka hur mycket jag älskar min lillasyster. Jacob svarar: “Ingen fara, jag har älskade min fru också”, och börjar formulera en idé för vad som ska bli Izettle.

Ironiskt nog är det Jacobs yngre bror, en entreprenör, som indirekt inspirerat idén. Förutsatt att hon kunde ha betalat med kontanter skulle hon ha sålt 50 % mer av de smala glasögonen. Så här sa hon när hon kom hem från jobbet en natt.

Vi var tvungna att skaffa en ny terminal eftersom det var så dyrt för oss att göra det. Jakob fick intrycket att någon redan hade rymt dit. Men han fortsatte leta och hittade ingenting.

Trots att småföretagen stod för 30–40 procent av BNP:n på varje marknad fanns det massor av pengar att tjäna. För att undvika förvirring kring kreditkortsbetalningar bör du använda din mobiltelefon till exempel som kreditkortsinnehavare.

Magnus Nilsson är grundaren av Jacobs tystnadsdragning. Vill du ta med din telefon till en kort terminal? Hans första svar är att ställa några rutinfrågor och sedan går samtalet vidare.

För några dagar sedan ringde Jacobs telefon. “Du har förstört min dag”, sa han. Det är mycket snarkande här. “Min mamma planerar att slå mig.”

jacob de geer familj
jacob de geer familj

By Wishful