Lasse åberg ålder
Lasse åberg ålder

Lasse åberg ålder /\ Lasse Åberg är en svensk legend inom utvecklingen av film, musik och grafisk design. Han föddes den 5 maj i Hofors och fyllde 80 år idag.

konstnär

Arbetstitlarna är många och meritlistan är lång. I sitt långa liv har han arbetat som grafisk formgivare, konstnär, filmregissör, ​​manusförfattare, musiker och skådespelare.

Trazan

Många känner igen Lasse för hans insatser som Trazan Apansson i Electric Bananaband och som regissör och rollen som Stig Helmer i Sällskapsresan.

Numera bor Lasse Åberg med sin fru Inger Åberg i kvarteret Fånäs, vid Bålsta. En dryg kilometer bort i en lada vid Väppeby gård ligger Åbergs museum som Lasse förvaltar tillsammans med familjen, då det är en familjeinsats.

Lasse och Inger har varit gifta sedan 1965 och deras starka långa band har gjort att de inte kan separera. Tur att det är det!

Tillsammans har paret två barn, Max och Anna. Sonen Max Åberg är äldst av syskonen och föddes egentligen samma år som Lasse och Inger gifte sig, 1965. Idag är han 55 år och jobbar som grafisk formgivare.

Lasse åberg ålder

Max har ett eget företag där han hjälper företag med allt tänkbart inom grafisk design, allt från en ny grafisk profil för företag till en enkel broschyr. Men alla jobbar inte för att låta kul.

Som det står på hans hemsida är Max mer än villig att hjälpa till med att skapa en design för “den där årsredovisningen.”

Max jobbar däremot som grafisk formgivare på bergs museum för att det är ett familjeföretag.

Lasse berg, drivkraften bakom framgången, är en välkänd figur i den svenska underhållningsbranschen. Han firade sin 80-årsdag förra året och blev väl hyllad för sina många filantropiska ansträngningar.

Han är också artist, sångare och författare och regissör av bland annat filmer. Lasse berg Därmed är han även pappa till två barn.

Men även om Lasse Oberg har setts på stan så länge, hålls hans privatliv hemligt. I en intervju med Aftonbladet tar han upp detta.

– Den professionella aspekten är den mest spännande. Femina kan ha publicerat vår hemmarapport, när Inger var tjugo och jag var 25. Vi har inte varit i närheten av det sedan dess. Även om vi vecklar ut oss tuktar barnen mig, säger han till tidningen.

Sedan är det barnen och barnen… Vi har inte bara barnbarn, utan vi har också haft nöjet att uppleva barnbarn. Det är lite snålt.

Lasse åberg ålder
Lasse åberg ålder

By Wishful