Petter stordalen flickvän /\ Petter Anker Stordalen är en norsk miljardär affärsman, hotell- och fastighetsutvecklare och miljöpartist som säger att han bryr sig om miljön.

Från sina investeringar i hotell, köpcentrum och andra fastigheter har han ett nettovärde på cirka 1,3 miljarder dollar.

Petter stordalen flickvän
Petter stordalen flickvän

Stordalen äger Strawberry, som är en grupp om tio företag som gör saker som fastigheter, finans, hotell och konst.

Över 200 hotell och 17 000 personer arbetar för Nordic Choice Hotels, som Stordalen äger genom Strawberry Hospitality Group. Det blev bättre för honom i de senare stadierna av hans arbete.

Stordalen och hans exfru, läkaren och miljöpartisten Gunhild Anker Stordalen, har gjort många bra saker tillsammans.

Stiftelsen Stordalen, som bildades 2011, skänker mycket pengar till välgörenhetsorganisationer som hjälper till med klimatförändringar och vetenskaplig forskning. Jag kommer att vara delägare i SunClass Airlines fram till oktober nästa år.

Petter stordalen flickvän

Paret sa i ett gemensamt uttalande att från mitten av november kommer de att bo åtskilda.

Men till slut behövde han inte leva ensam särskilt länge. Så i somras fick man reda på att han träffade sitt livs kärlek, Märta Elander Wistén, 30.

Hon åkte till Oslo innan allt stängdes av. I VG berättar Petter att hon var fast med honom när han kom över hit.

När Petter Stordalens hotellkoncern hade ett dåligt år 2020 blev det inte bättre 2021. Det hände i januari. Stordalen fick sälja ytterligare ett hotell för att samla in pengar, den här gången femstjärniga Skt Petri i Köpenhamn, som Dagens Naeringsliv skrev om.

Men det är Stordalens företag Nordic Choice som ska driva hotellet.

– Affären ger oss fler chanser att komma ur krisen starkare än vi var tidigare. Han sa också att mycket av pengarna kommer att gå till att betala av skulder.

Petter Stordalen är en av Nordens mest kända och omtalade affärsmän. Om du bor i Sverige nu kommer du att se hur stor inverkan den karismatiske 57-åringen har gjort, inte bara i näringslivet, utan också i hur folk ser honom.

Nu kan Petter ännu tydligare se hur blått och gult går ihop. Hustru: Hon heter Märta Elander Wistén; hon är affärsmannens partner i brott.

Deras första möte ägde rum den 1 juli på Petters nya femstjärniga hotell i Köpenhamn. Den heter Villa Copenhagen. Se og hör, Norges största veckotidning, har ett nytt nummer ute nu, och det har många bilder på Petter och Märta tillsammans.

Ta en titt på bilderna för att se hur vältränad Petter är på en simtur med sin nya kärlek.

Livsmedelshandlaren som fostrade Stordalen var Knut Anker Stordalen, som dog 1994. Kari Stordalen var också hans mamma.

Redan som tioåring började han jobba i sin pappas mataffär. Vid tolv års ålder började han sälja jordgubbar på den lokala marknaden.

“Norges bäste jordgubbssäljare” var titeln han fick 1974, när han slog ut 50- till 60-åriga marknadsdamer till titeln i en lokaltidning.

Efter gymnasiet gick han ett år på Kjpmannsinstituttet. Han arbetade sedan i sin fars butik en kort tid innan han gick på Norges Marknadshögskola för att studera marknadsföring.

Faktum är att Märta var i Oslo innan landet stängdes av på grund av ett virus. Detta ledde till att de spenderade mycket tid tillsammans, och de blev snabbt förälskade.

Hon åkte till Oslo innan allt stängdes av. Hon fastnade med honom, säger han.

Det var inte förrän efter nyår som förhållandet gick från vänskap till kärlek, berättar VG.

Under större delen av tiden bor Märta i Stockholm, så det är oklart var paret kommer att slå sig ner.

Allt är mycket bättre nu. Tack för allt ert hårda arbete, alla! Det var många som fick sägas upp. Men det har varit länge sedan.

Petter stordalen flickvän
Petter stordalen flickvän

Sverige har haft ett öppnare samhälle än Norge, Danmark och Finland, som har varit nedlagda länge och inte varit öppna på länge nu.

Det har varit mycket jobb, men nu när vi har gjort det ska vi fortsätta att investera och bygga hotell i Sverige. Att få alla som inte är vaccinerade att vaccinera sig är nu det enda som återstår!

By Wishful