Clara Henry Föräldrar
Clara Henry Föräldrar

Clara Henry Föräldrar /\ Förutom hennes skådespeleri, bloggande, komedi och TV-presentation är Clara Susanna Henry författare och bloggare.

TV-nätverket

Utöver sin YouTube-sajt är hon värd för ett samtalsprogram på TV-nätverket Kanal 5. De senaste två åren har hon även arbetat som backstagereporter för SVT:s musiktävling på riksnivå Melodifestivalen.

Förutom


Clara Henry är född och uppvuxen i Gökskulla, Landvetter, och gick i skola där. Förutom sin storasyster, Kimberly, har hon även en yngre bror, Christoffer.

Hon har en irländsk pappa och en svensk mamma; hennes pappa föddes i Wycombe i England och hennes mamma i Sverige.

Som elev på gymnasiet Ingrid Segerstedt 2010 blev hon inskriven på samhällsekonomiprogrammet med inriktning journalistik som hon avslutade 2011.

Henry var ung reporter på tidningen Göteborgs-Posten när han gick i gymnasiet.Hon har genom åren varit aktiv på bloggar som Nöjesguiden och Veckorevyn.

Clara Henry Föräldrar

Det var inte förrän 2013 som hon sände en talkshow på Kanal 5 där hon intervjuade gäster och framförde komiska sketcher som hon började lägga upp videor på YouTube 2011.

Henry återvände för en andra säsong av sin chattshow, Häng med Clara Henry, våren 2014, då hon tillbringade en hel dag med var och en av sina gäster istället för att bara prata med dem i studion. “Årets vlogger” på Veckorevyns Blog Awards 2013 var hennes ära.

SVT sände Henrys diskussioner före och efter programmet från Melodifestivalen 2014, där hon pratade med semifinalvinnarna och andra gäster.

Den 15 april 2014 var hon värd för SPlay Guldtuben-galan som hedrar Sveriges populäraste YouTuber. Henry vann priset för bästa vloggkanal på galan.

Eller till och med deras gäster, på TV-nätverket SVT Play. Hon har blivit bekräftad som en av programmerarna för Melodifestivalen 2017.

Årets Splay-gala hölls den 15 april 2014 och priser delades ut till några av landets mest populära YouTube-personligheter vid den tiden. För första gången arbetade han som programmerare på heltid.

När hon började sin vloggkanal för första gången förra året fick hon en penningbeloning för sin insats.

Clara Henry medverkade i SVT:s “Valfeber”-sändning som sändes dagarna fram till juli 2014. William Spetz, bandet I Just Want to Be Cool och Keyyo var alla närvarande och korrekta.

Sveriges Radio Sommar I P1, som sändes i Sveriges radio den 30 juni 2015, presenterade Henrys arbete som programledare.

När han var mitt i natten färdigställdes uppgiften som hade fått honom. Henry-boken “Yes, I Have Mens” släpptes i september i år.

Individer på Bokförlaget Forum bidrog till bokens ankomst och spridning. Efter boken återuppstod Forum bokförlaget och gjorde den tillgänglig på många språk, inklusive både engelska och danska.

Clara Henry Föräldrar
Clara Henry Föräldrar

By Wishful