Hanne Dansk Författare
Hanne Dansk Författare

Hanne Dansk Författare /\ Hanne-Vibeke Holst, en dansk författare och journalist, föddes i Lkken i Hjrring den 21 februari 1959. Dessutom fungerar hon som UNFPA:s goodwillambassadör för kvinnoproblem.

Therese

Det var med romantrilogin på tv-journalisten Therese Skrup som författaren gjorde det stort som romanförfattare.

Danmark

Som ett resultat av romanernas enorma popularitet i Danmark, samt den heta debatt de har väckt om könsroller och jämställdhet, har hon haft stora framgångar i Sverige med sina senaste verk, Kronprinsessan, Mordet och The Drottningens seger.

Filmade av SVT handlar det om tänkta politiska intriger i Danmark. Mona Sahlin-skandalen har påverkat kronprinsessan.

Dessutom har hon författat barnböcker, kvinnohistorier och tv-manus, bland annat, förutom romaner. Samsös poliskår. 2006 sände SVT Kronprinsessan, 2008 Mordet och 2011 Drottningens offer.

När hon hade premiär på sin första pjäs, Moskva den 7 oktober, efter den ryska, kontroversiella romanförfattaren och journalisten Anna Politkovskajas död på Stockholms stadsteater hösten 2010.

Det hela är helt enkelt ett stycke fiktion. Läsare av Hanne Vibeke Holsts nya thriller kommer att hänföras. “Det är bara hemska idéer”, säger pesten till sig själv så snart som möjligt.

“Det är inte möjligt.” Det här är en dystopi.” Danmark kommer aldrig att drabbas av en dödlig influensapandemi.

Tyvärr. Enligt författaren och ett antal specialister som hon kontaktade under hela sin forskning kan och kommer de händelser som skildras i boken att inträffa i den verkliga världen.

Läsare av den här boken kommer inte att kunna ignorera det faktum att en världsomspännande pandemi är ganska trolig.

Hanne Dansk Författare

Enligt författaren Hanne Vibeke Holst, som just nu befinner sig i Sverige på en bokturné för att marknadsföra sitt senaste verk, är den verkliga frågan inte om, utan när.

Närmare 700 sidor av relationsdrama och global världspolitik verkar överdrivet kortfattad i ljuset av bokens omfattning.

Ett virus sprids lika snabbt med bil genom en dansk affärsman som arbetar på en grisfarm i Ukraina som på vägar och broar i Danmark och Sverige. Innan han faller och dör lämnar han över sin vattenflaska till en flykting.

Detta är bara början. Medan civilisationen står fast och folket flyr, kommer många danskar att bli smittade och dö på kort tid, och resten av världen kommer att följa efter.

Handlingen kretsar kring Dr Karoline Branner, som har flyttat till Genève med sin familj för att arbeta för WHO för pandemikontroll, där hon kommer att vara den första att upptäcka de oroande signalerna om vad som komma skall.

Hanne Dansk Författare
Hanne Dansk Författare

By Wishful