Elmer Söderblom Längd
Elmer Söderblom Längd

Elmer Söderblom Längd /\ Han var ledande målskytt för Frölunda HC J20 säsongen 2019-20, med 55 poäng (29 mål) på 36 matcher.

Frölunda

Under säsongen 2019-20 spelade Söderblom 10 matcher för Frölunda HC i Shl under utlåning. Han gjorde tre mål och två assist i 28 matcher för Frölunda säsongen 2020-21.

Elmers

En målvakt för Chicago Blackhawks, Arvid är Elmers äldre bror. Söderblom, som står på 2,02 meter och väger över 100 kilo, är en formidabel motståndare.

Alla länder har inte en så stor spelare som Sveriges. Han säger till SVT sport att det sett till storlek och vikt är lite ovanligt.

Frölundaspelarens Elmer Söderblom har imponerat hittills i Junior-VM i Edmonton, Kanada. En riktig delikatess visades upp i Sveriges öppningsseger över Tjeckien som de vann med 7-1.

Elmer Söderblom Längd

I takt med att Sverige går vidare i turneringen, säger Söderblom till SVT Sport, blir hans roll viktigare för laget.

– Jag tycker att jag har gjort framsteg. Elmer Söderblom säger att han kommer att fortsätta jobba på anfallsspelet i anfallszonen, vilket laget har jobbat mycket med.

“Använder min kroppsbyggnad”Dessutom kommer Söderblom till besinning i PowerPlay.Efter bästa förmåga använder jag min längd och styrka för att sätta så mycket press på målvakten som möjligt.

Han är faktiskt ganska bra på det. Söderblom, som väger över 100 kg och står på 2,02 meter, hävdar att målbrädorna blir upprörda av hans omkrets.

Eftersom de inte är vana vid en så framstående spelare i rampljuset har de mycket mer att göra. De går igenom mycket, det är jag säker på.

“It’s one-of-a-kind” Tror du att din längd och vikt ofta tas upp i samtal?Definitivt. Det är sällan Sverige har en så massiv spelare, både fysiskt och statistiskt sett.

Elmer Söderblom Längd
Elmer Söderblom Längd

By Wishful