Frida Wallberg Familj
Frida Wallberg Familj

Frida Wallberg Familj /\ Svendborgs mest hyllade kvinnliga boxare, Frida Wallberg, har titeln genom tiderna. När hon började sin proffskarriär 2004 hade hon ett rekord på 48 vinster på 53 matcher.

Olivia

Wallberg vann WBC-titeln efter att ha besegrat den kanadensiska fightern Olivia “Predator” Gerula i november 2010.

Linköping

I september 2011 förlorade Gerula en revansch om WBC-titeln och tvingades lägga av. Wallberg försvarade sin WBC-titel mot Amanda Serrano i Linköping, Sverige, i april samma år.

Frida Wallberg skulle försvara sin titel mot Diana Prazak i Stockholm den 14 juni 2013, men på grund av en hjärnblödning kunde Wallberg inte tävla.

Hon har aldrig kunnat återgå till jobbet eller boxningen efter en större skallskada 2013. Hon är för närvarande långtidssjukskriven.

Frida Wallberg Familj

Wallberg, som också lider av hjärntrötthet och hypofysinsufficiens, har diagnostiserats med en kronisk hjärnskada av specialister. Om detta inträffar kommer kroppen inte längre att producera kortisol, vilket sätter ditt liv i fara.

Till följd av en hjärnblödning under en boxningsmatch mot Diana Prazak i juni 2013 blev Wallberg medvetslös.

Han vårdades på Karolinska Institutet till följd av skadorna han ådrog sig. Läkarna kunde ta bort blodet från patienten.

En intervju med henne som gjordes över en månad efter knockouten avslöjade att hon hade utstått svårigheter och inte hade några långsiktiga planer för framtiden förutom rehab och återhämtning.

Däremot berättar Frida Wallberg, 30, nu om sitt äktenskap med Emil Jönsson, hennes mångåriga pojkvän.

Det stämmer, vi har knutit ihop säcken. Frida Wallberg, som har två barn med Emil Jönsson Wallberg, Luna, 3, och Milton, 1,5, tror att bröllopsfesten får vänta till senare.Hon har även en 13-årig dotter från ett tidigare förhållande, Nellie.

Hon vann 48 av 53 matcher som amatör innan hon blev proffs 2004. När hon blev proffs 2010 besegrade Frida den kanadensiska boxaren Olivia Gerula för WBC-kronan, och blev den första kvinnliga boxaren att göra det.

Frida Wallberg Familj
Frida Wallberg Familj

By Wishful