Bert sundström fru
Bert sundström fru

Bert sundström fru /\ Borlänge, Sverigefödde journalisten Bert Sundström, som har arbetat som korrespondent för Rapport i Washington D.C. och som utrikeskorrespondent för SVT i Moskva, föddes i Stora Tuna församling den 14 januari 1959.

Så sent som i augusti 2005 fick Sveriges ambassadör i Ryssland besked av tjänstemän vid det ryska UD att ministeriet inte behöver lämna någon förklaring till sitt beslut att neka en förnyelse av visum till Sundström.

Sundström

Migrationsverket avslog Kirill Antonovs ansökan om förlängt vistelse och arbetstillstånd i Sverige, helt utan anledning, därför kan Sundström ha fått avslag på visum till följd av detta.

Det är en konflikt som Putin har inlett utan något tydligt syfte. På SVT-studion i hans sedvanliga dalmål av lugn säger han: “Det är äckligt.”

På sätt och vis borde han vara här. Han har förmågan att synliggöra och kommunicera det som händer.

uttryckte

Innan han anlände till staden var han imponerad av modet och viljan hos varje enskild ukrainare han mötte, som alla uttryckte en önskan att kämpa för sitt lands självständighet. Han hade aldrig sett en sådan nationell enhet förut.

Det är bara ett mindre problem. Hans egen fotograf nekades inresa efter att ha hållits häktad vid passkontrollen.

Bara några dagar tidigare reste ett annat SVT-team österut och beslagtog SVT:s hjälmar, flytvästar och till och med den enstaka satellittelefonen eftersom de inte trodde att attacken skulle inledas mot Kiev.

Ryssarna kunde stänga av internet och detonera mobilmasterna och han skulle bli strandsatt i denna position med “stativ, kameror och en massa kablar.”

Ledningen i Stockholm ringer hela tiden fram och tillbaka. De vill ha honom ut ur landet. Överenskommelsen är att han byter hotell och flyttar ut från stadens centrum. Men om det inte finns ett skyddsnät på plats kan det snart bli värre.

Bert sundström fru

Efter mycket övervägande går han äntligen med på att åka hem enligt hemredaktörens förslag. Moskva är där jag är. Med all min kraft.

I telefon från Moskva hävdar Bert Sundström att han skulle ha slagit tillbaka mer mot ledningen om han haft en satellittelefon.

Jag vet inte när allt började. Under uppväxten nära Borlänge utvecklade han en omättlig lust att se världen.

Bert Sundström gick snart i sin mammas fotspår genom att utforska nya områden.

Han besökte Sydamerika på 1980-talet. Arbetade som engelsk instruktör efter att ha backpackat över hela världen. När han sökte till journalistprogrammet började han inte lektioner direkt, utan lades istället på is som backup.

Han fick ett telefonsamtal från Buenos Aires tre dagar innan skolan började. Om han kunde hinna hem i tid till samtalet på fredagen hade han rätt till en plats. Bert Sundström, det är han. 1990 genomförde han en praktik på SVT, där han varit sedan dess.

Bert sundström fru
Bert sundström fru

By Wishful